Mantı severler için çok pratik bir okadarda gösterişli 1 mantı hamuru ile 7 farklı matı çeşidi yapımı....
22 Şubat 2015 Pazar
20 Şubat 2015 Cuma
Süt Reçeli
Malzemeler
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
- Süt ve şekeri tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynatın
- Kaynayınca altını kısın ve kabartma tozunu ekleyin (kabartma tozu eklendiğinide kabarıyor ve taşabiliyor bu yüzden altını iyice kısın ve sürekli karıştırarak kabarmasını engelleyin)
- Daha sonra altını tekrar açın
- Süt kaynadıkça kıvamı ve rengi değişecektir
- Boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin
- Çok katı olmadan boza kıvamında iken kapatın ve uygun bir kabın içerisine alarak dilediğiniz gibi ister kahvaltıda isterseniz de farklı tatlı ve kurabiye yapımında kullanabilirsiniz
6 Şubat 2015 Cuma
3 Renkli Patates Salatası
Malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- 3 adet havuç
- 1 kase çok ince doğranmış mor lahana
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Limon
Yapılışı
- Patatesleri haşlayın ikişer ikişer ayırın ver her iki patatesi soyun
- Patatesleri çatal yardımıyla ezin üzerlerine arzu ettiğiniz miktarda zeytin yağı ilave edin
- Havuçları rendeleyin biraz tuz ve limonla biraz ovun ve ezdiğiniz iki patatese karıştırın
- Diğer iki patates için mor lahanaları çok ince doğrayın,biraz tuz ve limonla ovarak patatese ilave edin
- Kalan son iki patatese de ince doğranmış maydanozları ilave edin
- Böylece üç ayrı renk patates karışımı elde etmiş olacaksınız
- Uygun bir kek kalıbına arzu ettiğiniz renk sırasıyla patatesleri teker teker yayarak ve iyice bastırarak üç kat yapın
- Kek kalıbının içini isterseniz yağlayın isterseniz içine streç ile kaplayın ki patates salatasını çıkarmak kolay olsun
- Hazırladığınız patates salatasını servis tabağına ters çevirerek servise hazırlayın
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)