11 Şubat 2016 Perşembe

Biberli Ekmek (Antep yöresi)









Malzemeler (hamur için)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya (yaş mayada olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 8 su bardağı)
Üzeri için
  • 2 tane soğan
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Kuru nane kekik kimyon pulbiber ve karabiber baharat ölçüsü damak tadına göre az veya çok kullanılabilir
  • 1 su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı

Yapılışı
  • Öncelikle üzeri için gerekli harcı hazırlayın bunun için küçük küçük doğranmış kuru soğanı yağla beraber kavurun
  • Üzerine salçaları ilave edin ve iyice kavurun
  • Baharatları ve susamı ekleyip altını kapatın iyice karıştırın ve soğumaya bırakın


  • Hamuru için un hariç tüm malzemeyi uygun bir kaba alın (su ve süt mutlaka ılık olmalı)
  • azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve mayalaması için bekleyin


  • Mayalanan hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar alarak çay tabağı boyutunda açın
  • çok kalın olmamasına dikkat edin mayalı bir hamur olduğundan pişerken de kabaracağı için çok lezzetli olmayabilir
  • Açtığınız hamurların üzerine bolca salçalı harçtan sürün ve fırında pişirin








5 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Biberli ekmekler nefis olmuş. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    acı bibere bayılırım, ellerinize sağlık.
    Ben de sizi sayfama beklerim...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ziyaretiniz beni çok mutlu etti blogumu hoşgeldiniz ben de sizi takibe alıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. nasıl severım anlatamam hatayda da cok yapılır elınıze sağlık

    YanıtlaSil