30 Mayıs 2018 Çarşamba

Elmalı Kurabiye


Malzemeler;

  • 3 su bardağı un
  • 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç Malzemesi;
  • 3 adet orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 
Hazırlanışı:

  • Öncelikle elmaları rendeleyin
  • Rendelediğiniz elmaları ve şeker küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın
  • Soğuyan iç harca tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırın
  •  Ayrı bir yoğurma kabına tüm hamur malzemelerini koyun ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun

  • Hamurlardan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak patates kesme aparatının üstünde elinizle yayarak açın içlerine elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak şekil verin
  • Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin
  •  Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. 
  • Altı hafif pembeleştiğinde fırından alın.
  •  Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir..Afiyet olsun..
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder