7 Haziran 2018 Perşembe

Kadayıflı Muhallebi

Malzemeler:

• 350 gr kadar tel kadayıf
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

• 1 lt süt
• 4 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket sıvı krema(200ml)

Hazırlanışı:

  • Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
  • Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
  • Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  • Muhallebiyi servis edeceğimiz kupların tabanına soğumaya bıraktığımız kadayıfları koyuyoruz. 
  • Üzerine muhallebi ekliyor, tekrar kadayıf serpiyoruz.Cevizle süslüyoruz. 
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder