19 Kasım 2015 Perşembe

Deniz Kestanesi Tatlısı



Malzemeler

  • 250 gr tereyağ (margarinde olabilir)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
Üzeri için 
  • 1 kase haşhaş

Şerbet için malzemeler
  •  3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su


Yapılışı
  • Öncelikle şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı ve yumurtaları iyice karıştırın
  • Üzerine hariç kalan tüm malzemeyi ekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve haşhaşa bulayarak fırın tepsisine yerleştirin
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri iyice çatlayana kadar pişirin
  • Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti ekleyin  


1 yorum:

  1. İrmikli tatlıları seviyorum. Görünüşleri de süper. Elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil