Dışarıda yediğimiz kumpirler den çok ama çok daha lezzetli oluyor.Eğer denerseniz bana hak vereceksiniz.
Ben sosis vs kullanmayı tercih etmediğim için koymadım ama siz iç malzemeyi istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.Kumpir yaparken en önemli husus patatesin mümkün olduğunca büyük olması ve patatesi dışını parçalamadan içini kaşar ve tereyağıyla iyice ezmek.
Geçelim kumpirin tarifine
- 2 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase rende kaşar
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı küp küp doğranmış kornişon turşu
- Mayonez
- Ketçap
Yapılışı
- Patatesleri iyice yıkayın uygun bir tepsiye veya borcam'a koyup fırına verin
- 240 derecede yaklaşık 60 dk pişirin
- Patatesleri fırından çıkarır çıkarmaz soğumadan ortadan bir kesik atın
- Kaşık yardımıyla ortasını biraz ezerek açın
- İçine yarım yemek kaşığı tereyağ bolca kaşar rendesi koyun
- Kaşar ve tereyağ kaybolana kadar ezerek karıştırın.Bu esnada patatesin dış kabuğunun parçalanmamasına dikkat edin
- Tüm garnitürleri birbirine karıştırın ve patatese ilave edin
- En üstüne bolca mayonez ve ketçap sıkın ve servise hazır.
Ellerinize sağlık :) Evde kumpir çok lezzetli oluyor.Ben bu şekilde denememiştim.Tepside yapıyorum.
YanıtlaSilevet tepside de gayet güzel oluyor ama bu şekilde çok orjinal olduğundan görsel açıdan ev halkı daha çok seviyor.Çok güzel oluyor mutlaka deneyin sevgiler
YanıtlaSilÇocuklar kaç zamandır istiyordu. Tarifiniz çok işime yarayacak. Ellerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilNe güzel 😊size şimdiden kolay gelsin
YanıtlaSilçok severim canım.oruçlu da bakmak iyi olmuyor .nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil