- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 kg pırasa
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Pul biber
2 yemek kaşığı yağ
Yapılışı
- Önce pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın
- Yarım su bardağı yağda iyice kavurun pul biberi ilave edip altını kapatın
- üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın
- Hamur için tüm malzemeyi uyun bir kabın içerisine alın ve yoğurun unu az gelirse 1-2 kaşık ilave edebilirsiniz
- Hamuru 30 dk kadar dinlendirin
- Hamuru 2 eşit parçaya ayırın her parçadan 8 beze yapın toplamda 16 bezeye olmalı
- Her bezeyi bir çay tabağı boyutunda açın ve üzerine 1 yemek kaşığı yağ sürün
- Bu şekilde 8 bezeyi üst üste koyun ve sekizini birden tepsiniz boyutunda açın ve tepsiye biraz büyük gelecek şekilde yerleştirin
- Üzerine kavurduğunuz iç hacı yerleştirin
- Kalan 8 bezeyi de aynı şekilde açın ve tepsiye yerleştirin
- Alttaki hamurun kenarlarından çekerek üstteki yufkanın üzerine bastırarak kapatın
- Üzerine yoğur ve yağı karıştırarak sürün
- Börek fırında çok kabaracağı için bıçakla 1-2 yerinden delin
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirin
- Börek fırından çıkar çıkmaz 1 su bardağı suyu elinizle serperek her yerini ıslatın ve bir sofra beziyle örterek 15 dk dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise hazırlayın
Pırasayı sevdirmenin farklı bir yolu..:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..
Hayır o akan ağzımın suyu değil yağmur damlası falandır o yaa :)
YanıtlaSil