Selamün Aleyküm
Evet yine bir haftaya başladık,hepimiz için sağlıklı huzurlu bir hafta olsun inşAllah.
Hafta sonunu hasta geçirdim neyse ki misafirlerimi yolcu ettikten sonra hastalandım bu gün kendimi biraz daha iyi hissediyorum.
İnsan hastalandığında anlıyor ki sağlık gibisi yok.
Neyse Allah sıhhatten ve afiyetten ayırmasın tüm hastalara da Şafi ismiyle şifalar versin (amin) diyelim ve bu günkü tarifimize geçelim.
Malzemeler
- 1 tane karnıbahar
- 500 gr kıyma
- 1 tane soğan
- Yarım demet maydanoz
Dışına bulamak için
- 1 Tane yumurta
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı su
- Un
- Bir tutam kimyon
Yapılışı
- Karnıbaharı çiçekli kısmlarından dala dal kesin ve iyice yıkayın
- Tencerenize yeri miktarda su koyun içine yarım limon ve bir yemek kaşığı sirke ilave ederek kaynamaya bırakın
- Kaynayan suya karnıbaharları ilave edin ve haşlayın yarı pişmiş olsun yoksa dağılır
- Haşladığınız karnıbaharları suyunu süzün ve soğumaya bırakın
İç malzemesinin hazırlanışı
- Kıymayı az yağda kavurun
- Kavrulan kıymaya yemeklik doğranmış soğanı ilave edin
- İnce ince doğranmış maydanozu ilave edin ve altını kapatın
- İyice karıştırın ve soğumaya bırakın
Dış harcın hazırmanşı
- Bir tabağın içerisine yumurtayı kırın üzerine karbonat.un,ezilmiş sarımsak,kimyon,tuz ve suyu ekleyerek iyice çırpın.
- Başka bir tabağa da un koyun
- Karnıbaharları üzerinden yani çiçek kısmından bir bıçakla sadece ortasına bir kesik atın
- Karnıbaharı çiçekli kısmı üste gelecek şekilde avucunuzun içinde tutun
- Kesik oluşturduğunuz yerden kıymalı harcı adığı kadar doldurun
- Önce yumurtalı karışıma sonrada una bulayın bu arada dağılır gibi olursa panik yapmayın avucunuzun içinde toparlayarak devam edin zaten kızartırken un ve yumurtanın etkisiyle birbirini tutuyor
- Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın
çok güzel gözüküyor çok severim eline sağlık:)
YanıtlaSilkarnıbaharı çok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilOncelikle gecmis olsun canim. Kiymali karnibahar nefis olmus. Eline saglik. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilElinize sağlık Karnıbaharı çok seven ben bu tarifide yapmalıyım inşaAllah çok değişik ve nefis bir tarif Bloğumada hoş geldniz .Bende sizi takibe alıyorum sevgiler.
YanıtlaSilKarnıbahar kızartmasını çok severim. Kıyma lezzetine lezzet katmıştır, ellerine sağlık.
YanıtlaSiltuğçe öztürk
YanıtlaSilTeşekkür ederim
mutfagabuyrun
bende çok seviyorum
teşekkürler
mutfağımdanesintiler
Allah razı olsun teşekkür ederim arkadaşım
Sema
YanıtlaSilSende bloğuma hoş geldin arkadaşım
Tarifimi denemen beni çok mutlu
eder inşAllah memnun kalırsın
armina
aynen öyle kıyma ayrı bir lezzet katıyor
teşekkürler
Karnabahar kızartması bizim evde çok sevilir sarımsaklı yoğurtlada nefis olur kıymalı olarak kızartmasını ilk defa gördüm eminim lezzetli olmuştur.Eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilDerya BARIN
YanıtlaSildediğin gibi sarımsaklı yoğut gerçektende çok yakışır.
biraz zahmetli olsada çok lezzetli karnıbahar evde seviliyorsan denemeni tavsiye ederim
çok güzel ve değişik görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun herşeyin başı sağlık canım.. Bu tarifin kıymalısını ilk defa görüyorum çok da güzel.. ellerine sağlık.. Sıhhatte kal.. :)
YanıtlaSilböylesini ilk defa gördüm çok güzel bir fikir denenmeli mutlaka..ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilözlem
YanıtlaSilteşekkür ederim
Emine Kaya
çok teşekkür ederim arkadaşım hamdolsun geçti
tarif çok bilinen bir tarif değil ama değişik vede lezzetli
birsence
YanıtlaSilbencede denemeli çok teşekkür ederim