3 Şubat 2014 Pazartesi

Kıymalı Karnıbahar kızartması





 Selamün Aleyküm
Evet yine bir haftaya başladık,hepimiz için sağlıklı huzurlu bir hafta olsun inşAllah.
Hafta sonunu hasta geçirdim neyse ki misafirlerimi yolcu ettikten sonra hastalandım bu gün kendimi biraz daha iyi hissediyorum.
İnsan hastalandığında anlıyor ki sağlık gibisi yok.
Neyse Allah sıhhatten ve afiyetten ayırmasın tüm hastalara da Şafi ismiyle şifalar versin (amin) diyelim ve bu günkü tarifimize geçelim.




Malzemeler

  • 1 tane karnıbahar
  • 500 gr kıyma
  • 1 tane soğan 
  • Yarım demet maydanoz


Dışına bulamak için

  • 1 Tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı su 
  • Un
  • Bir tutam kimyon
Yapılışı
  • Karnıbaharı çiçekli kısmlarından dala dal kesin ve iyice yıkayın
  • Tencerenize yeri miktarda su koyun içine yarım limon ve bir yemek kaşığı sirke ilave ederek kaynamaya bırakın
  • Kaynayan suya karnıbaharları ilave edin ve haşlayın yarı pişmiş olsun yoksa dağılır
  • Haşladığınız karnıbaharları suyunu süzün ve soğumaya bırakın





İç malzemesinin hazırlanışı

  • Kıymayı az yağda kavurun
  • Kavrulan kıymaya yemeklik doğranmış soğanı ilave edin
  • İnce ince doğranmış maydanozu ilave edin ve altını kapatın 
  • İyice karıştırın ve soğumaya bırakın

Dış harcın hazırmanşı
  • Bir tabağın içerisine yumurtayı kırın üzerine karbonat.un,ezilmiş sarımsak,kimyon,tuz ve suyu ekleyerek iyice çırpın.
  • Başka bir tabağa da un koyun

  • Karnıbaharları üzerinden yani çiçek kısmından bir bıçakla sadece ortasına bir kesik atın 
  • Karnıbaharı çiçekli kısmı üste gelecek şekilde avucunuzun içinde tutun
  • Kesik oluşturduğunuz yerden kıymalı harcı adığı kadar doldurun
  • Önce yumurtalı karışıma sonrada una bulayın bu arada dağılır gibi olursa panik yapmayın avucunuzun içinde toparlayarak devam edin zaten kızartırken un ve yumurtanın etkisiyle birbirini tutuyor
  • Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın


14 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor çok severim eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. karnıbaharı çok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Oncelikle gecmis olsun canim. Kiymali karnibahar nefis olmus. Eline saglik. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık Karnıbaharı çok seven ben bu tarifide yapmalıyım inşaAllah çok değişik ve nefis bir tarif Bloğumada hoş geldniz .Bende sizi takibe alıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Karnıbahar kızartmasını çok severim. Kıyma lezzetine lezzet katmıştır, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. tuğçe öztürk
    Teşekkür ederim

    mutfagabuyrun
    bende çok seviyorum
    teşekkürler

    mutfağımdanesintiler
    Allah razı olsun teşekkür ederim arkadaşım



    YanıtlaSil
  7. Sema
    Sende bloğuma hoş geldin arkadaşım
    Tarifimi denemen beni çok mutlu
    eder inşAllah memnun kalırsın


    armina
    aynen öyle kıyma ayrı bir lezzet katıyor
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Karnabahar kızartması bizim evde çok sevilir sarımsaklı yoğurtlada nefis olur kıymalı olarak kızartmasını ilk defa gördüm eminim lezzetli olmuştur.Eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. Derya BARIN
    dediğin gibi sarımsaklı yoğut gerçektende çok yakışır.
    biraz zahmetli olsada çok lezzetli karnıbahar evde seviliyorsan denemeni tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  10. çok güzel ve değişik görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun herşeyin başı sağlık canım.. Bu tarifin kıymalısını ilk defa görüyorum çok da güzel.. ellerine sağlık.. Sıhhatte kal.. :)

    YanıtlaSil
  12. böylesini ilk defa gördüm çok güzel bir fikir denenmeli mutlaka..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  13. özlem
    teşekkür ederim

    Emine Kaya
    çok teşekkür ederim arkadaşım hamdolsun geçti
    tarif çok bilinen bir tarif değil ama değişik vede lezzetli

    YanıtlaSil
  14. birsence
    bencede denemeli çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil