Tüm ziyaretçilerime sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.
15 tatilde babamlar gelmişti,onlar gittikten bir hafta sonra Babacığım kalp kirizi geçirdi Allaha hamdolsunki Rabbim onu bizlere bağışladı şu an durumu çok iyi şükürler olsun.
Bizde hafta sonu bursaya gittik geçmiş olsuna telefonda iyi diyorlardı ama insan gözüyle görmeyince tatmin olamıyor.
Dönüşte çocuklar çok ağladı biz burada kalacağız istanbul'a dönmek istemiyoruz diye,yaz tatilinde tekrar geleceğiz ve o zaman çok kalacağız diye söz verdik yinede ikna olmadılar ama mecburen bindiler arabaya şimdi yaz tatilini iple çekiyorlar,Allah nasip eder inşAllah.
Şimdi gelelim kek'imize bu kek'in tarifi sevgili arkadaşım semra'ya ait kendisi evra ile boloğunun sahibesi ama artık ara verdi burdan ona sesleniyorum semraaaaaa dön artık bloğuna.
Bu güzel kek'i ısrarla tavsiye edince bende yaptım iyki yapmışım çok güzel portakal kokulu birazda mayhoş bir kek oldu.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Sos'u için malzemeler
- Yumurta ile şekeri köpük köpük olna kadar mikserle çırpın
- Portakal suyunu ve yağı ilave derek çırpmaya devam edin
- Unu azar azar ilave edin kabartma tozu,vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyerek boza kıvamına gelene kadar un ilave ederek çırpın
- Yağlanmış kalıba dökün 10 dk kalıpta dinlendirin
- Fırına koyun bıçak üzeri kızarana kadar pişirin batırarak pişip pişmediğini test edin bıçak temiz çıkıyorsa pişmiştir kek bıçağa yapışıyorsa daha pişmemiştir
Sosunun hazırlanışı
- Portakal suyunu şekeri ve portakal kabuklarını bir tencereye alın ve karıştırarak sadece bir taşım kaynatın
- Sos ılıdıktan sonra yarım bardağını ayırın kalan sosu fırından çıkardığınız kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine dökün
- Kekin sosunu çekmesi için kürdanla üzerine birkaç yerden delin ve keki bıçağın ucuyla kalıptan ayırır gibi yapın
- Kek sosu çektikten sonra ters çevirin
- Ayırdığınız yarım bardak portakal sosunu ters çevirdiğiniz kekin üzerine gezdirin
- 15 dk dinlendirdikten sonra servise hazır
Öncelikle çok geçmiş olsun canım. İyi olmasına sevindim. Kek nefis gözüküyor. Eline sağlık. Sevgi ve muhabbetle.
YanıtlaSilkışın en çok sevdiğim kek portakkalı olandır canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBende yapıcam inşaAllah çok güzel bir tarif ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis olmuş.çok severim.
YanıtlaSilMutfağımdan esintiler
YanıtlaSiliyi dileklerin için çok teşekkür ederim arkadaşım
Emine kaya
YanıtlaSildenemen beni çok mutlu eder biz çok beğendik umarım denediğinde sende beyenirsin şimdiden kolay gelsin
zamanı gecmeden yapalım ellerıne sağlık
YanıtlaSilÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK!!!!!!
YanıtlaSilcanımya çok güzel görünüyor eline sağlık ben böyle şeylerle hiç uğraşamıyorum ...hadi itiraf edeyim beceremiyorum senin gibi yapanlarada doğrusu çok imreniyorum bravo valla
YanıtlaSilAdsız
YanıtlaSilBencede uğraşmıyorsundur uğraşsan eminim daha güzellerini yaparsın.
bu isminide yazsaydın memnun olurdum