23 Ocak 2010 Cumartesi

çıtır patates topları


malzemeler
4 tane patates
yarım su bardağı süt
50 gr kaşar rendesi (yaklaşık 1 çay bardağı)
2 tane yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
galeta unu (yoksa ufalanmış bayat ekmekte olur)
kimyon ve karabiber

yaılışı
patateslerinizi haşlayın ve püre haline getirin içine yumurta ve galeta unu hariç tüm malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun.hazırladığınız pereden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın (afiyet olsun)

5 yorum:

  1. Harika, aynı patates kroketin evde yapılmışı. Artık hazır donmuş patates almayacağım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sevgili bengü evet çok güzel oluyor vede pratik hatta yaptığın zaman bolca yapıp dondurucuya koyabilirsin bölece lazım olduğunda koayca yaparsın

    YanıtlaSil
  3. Merhaba krokat harika olmuş elinize sağlık.Benimde çok sevdiğim ve sık sık yaptığım bir tarif. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. mrb tarif diyarı çok teşekkür ederim.sende sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Bloguma yaptığınız ziyaret için teşekkür ederim.
    Çıtır toplar çok güzel görünüyor.
    İyi geceler...

    YanıtlaSil