malzemeler
500 gr fransız somonu (levrekte olabilir) 2 kişiliktir ve ikitane hazırlanır
1 tane soğan
3 tane biber
1 tane domates
2 silme yemek kaşıyı tereyağ
yarım demet maydanoz
karabiber ve pulbiber
2 tane pişirme kağıdı
yapılış
soğanı soyun ve 1cm kalınlığında halka halka doğrayın,domatesleride bu şekilde doğrayın biberleri ikiye bölün
temizlenmiş ve iri dilimlenmiş balığınıza tuz pulbiber ve karabiberle güzelce harmanlayın.kağıdınızı ikiye katlayın tam ortasına gelecek şekilde balıklarınızı yerleştirin,balıkların uzerine soğan,domates,biber tereyağ ve maydanozları yerleştirin kağıdın ön ve arka kısmı balıkların üzerine gelecek şekilde üst üste kapatın kenarlarınıda ince ince katlayarak sıkıca kapatın ve fırına verin yaklaşık 40 dk pişirin (afiyet olsun)
500 gr fransız somonu (levrekte olabilir) 2 kişiliktir ve ikitane hazırlanır
1 tane soğan
3 tane biber
1 tane domates
2 silme yemek kaşıyı tereyağ
yarım demet maydanoz
karabiber ve pulbiber
2 tane pişirme kağıdı
yapılış
soğanı soyun ve 1cm kalınlığında halka halka doğrayın,domatesleride bu şekilde doğrayın biberleri ikiye bölün
temizlenmiş ve iri dilimlenmiş balığınıza tuz pulbiber ve karabiberle güzelce harmanlayın.kağıdınızı ikiye katlayın tam ortasına gelecek şekilde balıklarınızı yerleştirin,balıkların uzerine soğan,domates,biber tereyağ ve maydanozları yerleştirin kağıdın ön ve arka kısmı balıkların üzerine gelecek şekilde üst üste kapatın kenarlarınıda ince ince katlayarak sıkıca kapatın ve fırına verin yaklaşık 40 dk pişirin (afiyet olsun)
Balığı çok ama çok severim. Yalnız nedense buğulama ya da bu tip sulu balıklar bana hep kokar. O yüzden de (haşa nimeti bunamış gibi olmayım) itici gelir. Tuhaf bir balık kokusu var mıydı bu tarifinizde? Görüntüsü çok güzel ama, ellerinize sağlık. (urfatutkunu.blogcu.com)
YanıtlaSilsevgili aslıhancım gülü seven dikenine katlanıyor ben balığı inanılmaz seviyorum ve kokusu umurumda bile olmuyor kendimi okadar kaptırarak yiyorumki inan şu an kokuyomuydu hatırlamıyorum ama ben sana güvecte üzeri kaşarlı denemeni tavsiye ederim oda çok güzel oluyor.yorumun için teşekkür ederim sevgiyle kal
YanıtlaSilBen de genelde zerdeçal serperek ve tost makinasında yapıyorum. Böylece hem kızarmış gibi oluyor hem de fazla yağ çekmiyor :) Kiremitte balık yedim ama kaşarlı değildi. Onu da denemek lazım. Cevabınız için teşekkürler. (urfatutkunu.blogcu.com)
YanıtlaSilhııııım bak bende hiç bu şekilde denememiştim önerin için teşekkürler bu arada bloğun çok hoş
YanıtlaSilAhh teşekkür ederim. Çok sevindim beğendiğinize. (urfatutkunu.blogcu.com)
YanıtlaSilBende geldim selamlar bloguma ugrayıp yorum bırakmışsınız t eşekkür ederim izlemeye aldım sizi balık denizden ne çıksa yerim hesabı süper olmuş sevgiler
YanıtlaSilsevgili keyfeseyran arkadaşım iyadeyi ziyaretiniz için teşekkür ederim bende sizi izlemeye alıyorum.ama izleme panlinde profil resminiz görünmüyor ve üzerine tıklayınca bloğunuza girilmiyor acaba bendenmi kaynaklanan bir durummu?
YanıtlaSilmerhabalar canımm yorumun için çok teşekkür ederimm.. herzaman beklerimm sevgilerimle..
YanıtlaSilbalık severim, çok lezzzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilMerahabalar..Balık süper görünüyor.Bayıldım.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSileldivenlerim ve paşakızı arkadaşım güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, bende bu şekilde deneyeceğim. Sanki kokususu burnumda :) Bu arada turp salatası çok değişik hiç duymamıştım. Sevgiler
YanıtlaSilbengücüm sende balık severlerdensen bu tarifi mutlaka dene derim çok lezztli oluyor (turpta bu şekilde mükemmel oluyor)
YanıtlaSilsomonu severim ellerine sağlık cnm
YanıtlaSil