malzemeler
5 tane patlıcan
8 tane domates
5 tane sivri biber
5-6 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
500 gr kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
yapılış
patlıcanların saplarını kesip alacalı soyun ortadan ikiye kesin ve her kestiğiniz parçayı 2cm aralıklarla alt tarafı bütün kalacak şekilde dilimleyin ve acısını çıkartması için tuzlu suya bırakın.Bu arada iç malzemesini hazırlayın küçük küçük doğranmış soğanı,kıymayı,salçayı,tuz ve baharatlarını ilave edip güzelce yoğurun.Patlıcanların suyunu süzzün ve her dilimin arasına kopmamalarına dikkat ederek alabildiği kadar kıymalı harçtan doldurun ve tencereye dizin
ocağa koyun yaklaşık 35-40 dk yaani patlıcanlar iyice yumuşayana kadar karıştırmadan pişirin (afiyet olsun)
Canim senin yaptigin tencere kebabida nefis gorunuyor...Sekil itibariyle annemde boyle yapar ama yine firinda pisirirdi.Hiç tencerede pisirmeyi denemedim,ama denemenin kotusu olmaz degilmi :)
YanıtlaSilsevgiyle kal arkadasim...