benim gibi hamur açmayı bilmeyenler için odukça pratik bir tarif tarifi oktay ustadan almıştım tabi gerçek su böreği gibi olmuyor ama yinede güzel
malzemeler
4 tane yufka
200 gr peynir yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tere yağ
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yapılışı
tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alın tere yağ eriyene kadar ısıtın.yufkaları elinizle dörde bölün yarım tencere suyu kaynatın kaynamakta olan suya yufkalarınızı teker teker atın her yufkayı 10-15 saniye haşlayın ve haşladığınız yufkaları ters çevrilmiş bir süzgecin üzerine koyarak sularını süzün altı yağlanmış tepsiye yufkaları çok düzeltmeden serin 4'der parçaya ayırdığınız yufkaların iki tanesini bu şekilde serin her katta aralarını yağlayın.maydanozunuzu ince,ince doğrayın ve peynirle karıştırın peynirinizide her yere eşit bir şekilde serpin ve kalan iki yufkayıda yine aralarını yağlayarak serin en üstünede yumurta ve yoğurdu sürün ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin
eline sağlık canım.bende hamur açma özürlü olduğum için sıkça yaparım bu böreği.afiyet olsun
YanıtlaSilÇok severim.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık.
Merhaba..Ellerinize sağlık..Harika görnyor.sEVGİLER.
YanıtlaSilmrb paşa kızı ziyaretin için teşekkür ederim
YanıtlaSilayşecim sanada sevgiler