Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 tane soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı tane sumak
Köftesi için malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1tane yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı irmik
Yapılışı
- Bulguru genişce bir kaba alın tuzunu ilave edin
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve üzerine bir kapak örterek 30 dk dinlendirin
- Dinlenmiş ve suyunu çekmiş bulgurun üzerine yumurtayı,irmik ve unu ilave edin
- Hamur haline gelene kadar iyice yoğurun
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın elinizi arada ıslatarak misket gibi yuvarlayın
Tane sumak'ın üzerine 2 su bardağı su ilave edin 30 dk kadar arda karıştırarak dinlendirin ve süzün
- Etin üzerine 1 bardak su ilave ederek ocağa koyun
- Etler pişip suyunu çekince biraz yağ ilave ederek etleri 1-2 dk kavurun
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edein ve kavurun
- Domates ve biber salçasını ilave ederek kavurmaya deva edin
- Kavrulan et soğan ve salça karışımın uzerine nohut sarımsak ve sumak suyunu ekleyin
- Bulgur köftelerinide ekleyin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dk kadar pişirin bol nane ilave ederek altını kapatın
ellerine sağlık canım nefis olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık çok doyurucu tam bir yemek bu sevgilr...
YanıtlaSilmerhabane kadar güzel görünüyor eline sağlık cnaımm
YanıtlaSilnot aldım mutlaka deneyeceğim
sevgilerimle
bıraz zahmetlı ımıs ama sonuc ıcın değer elıne sağlık
YanıtlaSilNefis görünüyor arkadaşım eline sağlık
YanıtlaSiltakibe geldim bana da beklerim
YanıtlaSilKuvvet deposu bir yemek bu ellerine sağlık canım çok nefis görünüyorlar resimler harika :)
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilhayırlı cumalar
Çok güzel ama çokta zahmetli görünüyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSil