Malzemeler
- 1 tane orta boy karnabahar
- 1 tane soğan
- 500 gr kıyma
- 2 tane domates
- 3-4 tane biber
Beşamel sos için malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı
- Önce karnabaharı dallarından keserek ayırın ve dağılmayacak şekilde haşlayın
- Haşladığınız karnabaharı uygun bir tepsi yada borcam'a koyun
- Kıymayı az yağda kavurun küçük küçük doğranmış soğanı,biberi ve salçayı ilave edin ve iyice kavurun
- Domatesi de ilave ederek 3-4 dk kavurun arzu ettiğiniz miktarda baharat ve tuzu ekleyin karıştırın ve altını kapatın
- Hazırladığınız harcınızı karnabaharınızın üzerine dökün ve karıştırın
- Üzerine beşamel sosunu gezdirin
- Beşamel sosunu bir kaşık yardımıyla karnabaharların üzeri kapanacak şekilde yayın
- En son olarak üzerine kaşar rendesini gezdirin
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis edin
Beşamel sosun hazırlanışı
- Yağı ve unu kavurun üzerine sütü ilave edin tuz ve arzu edilirse biraz karabiber ekleyerek sürekli karıştırın
- Muhallebi kıvamına gelince sos'unuz hazır
nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok lezzetli gözüküyor. Takipteyim bana da beklerim :)
YanıtlaSilhttp://koredelisiyiz-biz.blogspot.com