Malzemeler
- 1 su bardağı maş fasülyesi
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane kuru soğan (tercihen mor soğan)
- Mor lahana
- Maydanoz
- Taze soğan
- Zeytin yağı
- Nar ekşisi
- Kuru nane ve pul biber
- Buğdayın üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ekleyin ve ocağa alın
- Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kapatın ve kapağını hiç açmadan 1 saat bekletin
- Maş fasulyesinin üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip ocağa alın
- Maş fasulyesinin pişmesi çok dikkat istiyor çok pişerse kırmızı mercimek gibi erir az pişerse de sert olur bu nedenle sık sık kontrol pişirmelisiniz iki numaralı resimde görüldüğü gibi hafiften patlamaya başlayınca tamam demektir.
- Tüm sebze ve yeşillikleri ince ince doğrayın
- Haşlayıp süzdüğünüz nohut,maş fasülyesi ve buğdayı ve doğradığınız sebzeleri uygun bir kapta karıştırın
- Üzerlerine bolca zeytin yağı ve nar ekşisi gezdirin
- Kuru nane ve pul biberini arzu ettiğiniz miktarda ekleyin iyice karıştırıp servis edin
ay arkadaşım ben bu salatayı yemek diye yerim yanına bir ayran tamam. ellerine sağlık. tam tarife uyar mıyım bilmiyorum ama yapacağım inşaAllah benzer birşeyler, canım çekti :))
YanıtlaSilaynen öyle zaten çok doyurucu ve lezzetli bir salata
SilMutlaka dene çok seveceğinden eminim malzemede bir sınır yok tamamen evdeki malzemeyle ve damak tadına kalmış.Şimdiden afiyet olsun :)
Ben de maş fasulyesini denemek istiyordum. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil