28 Mayıs 2018 Pazartesi

Yalancı Boyoz

Malzemeler;

  • 5 adet yufka
  • 50 gr Lor peynir
  • 500 gr yarım yağlı beyaz peynir
Üzeri için:
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Yufkaları ıslatmak için:
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su 

Hazırlanışı;

  • Yufkanın biri düz bir zemine serilir. Yufkanın yarısına 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımından sürülür..Sonra diğer yarısı kapatılır. Büyük bir D şekli elde edilir
  • Kapattıktan sonra şekildeki gibi 4’e bölünür..Ve uzun tarafa peynirli içten koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği şeklinde sarılır.
  • Sarıldıktan sonra gül böreği şeklinde dolanır.Bütün yufkalar için aynı işlemler tekrarlanır.

  • Sarma işlemi bittikten sonra tüm boyoz lar, büyük boy borcam'a sıkıştırılarak yerleştirin. üzerini ıslatacağımız için tüm boyozları sıkıştırarak aynı tepsiye yerleştirin aralık kalmasın
  • Daha sonra üzerine önce yarım su bardağı sıvı yağ ve su karışımı eşit bir şekilde dökün.Ardından en son 1 şişe maden suyunu eşit bir şekilde dökün
  • En son üzeri streç filmle kapatın ve buzdolabına 1 gün bekletin. (Akşamdan yapıp sabaha kadar bekletin, yeterli geliyor.)
  • Sabah, içerisindeki tüm suyu çeken (çoğunu çekmiş dibinde az miktarda su kalmış oluyor) boyozları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir.
  • Boyozlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında 200 C de yaklaşık 30 - 35 dk pişirin
  • Çıtır çıtır , puf gibi olan Boyozlarımız hazır.Afiyet olsun..
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder