13 Haziran 2018 Çarşamba

Tencere Keki (cevizli ve üzümlü)


Malzemeler;

• 1 küçük su bardağı şeker
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1, 5 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı kakao
• 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz(arzuya göre)
• 1 kase kuru üzüm(arzuya göre)

Hazırlanışı;

  • Kek için yumurta ve şeker çırpma kabına alarak güzelce çırpın
  • Daha sonra sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edin
  • Son olarak kakao ilave edip karıştırın Arzu ederseniz çekilmiş ceviz ve üzüm koyabilirsiniz.(Ben ekledim)
  • Kek kalıbı margarin ile güzelce yağlanır.Hazırlanan kek hamuru kek kalıbına boşaltılır.En üste üzümler eklenir.
  • Kek kalıbı içerisine sığabileceği boyutta bir tencere alınarak kek kalıbı tencereye oturtulur ve tencereye koyduğunuz kek kalıbının yarısına gelecek şekilde ile su koyun(kek kalıbının içine su dökmeden içine oturttuğunuz tencereye koyun)
  • Tencerenin ağzı açık şekilde suyun kaynamasını bekleyin
  • Su kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın
  • Tencerenin üzerine temiz bir bez örtün keke temas 

  • etmemesine dikkat edin 
  • Örttüğünüz örtünün üzerine tencerenin kapağı kapatılarak kapağı hiç açılmadan 50 dk pişirin 
  • Pişen kekin altını kapatın ve kapağını hiç açmadan 15 dk dinlendirin
  • Dinlendirdikten sonra tencerenin içinden çıkartılıp soğumaya bırakın
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan rahatça çıkacaktır.
  • Keki servis tabağına alın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip(pudra şekeri,çikolata sosu vb.) servis yapabilirsiniz.

(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder