portakal sulu irmik peltesi desem olurmu dedim çünki,bu tatlının gerçek adı hostes memesi yada kız göğsü diye biliniyor.
duyduğumda çok şaşırdım ve kulağa hoş gelmediği için kendimce bir isim bulmaya çalıştım,isim bulamadım kıvamı pelte gibi olduğu için bende böyle yazdım. ben malzemeyi başarılı olmama ihtimaline karşı yarıya indirdim ve ben portakal suyunun miktarını daha bol tutum hem rengi farklı oldu,hemde portakallarım ekşimsi olduğu için mayhoş oldu çokta hoş oldu.
orjinal ölçüyle yapmak isteyenler http://turuncutatlar.blogspot.com/ 'dan baka bilirler
malzemeler
1 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı irmik
yarım portakal kabuğu rendesi
Tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve muhallebi pişirir gibi pişirelim. Piştikten sonra içini sudan geçirdiğimiz (kolay çıkması için)çay veya kahve fincanlarının içine koyalım. Buz dolabında 1-2 saat soğutalım. Soğuyan fincanlarımızı servis tabağımıza ters çevirelim Üzerine fındık veya badem yerleştirin. Soğukken servis edin Afiyet olsun
not:denemeyi düşünen arkadaşlar fincanları ters çevirince pelte içinden hemen çıkmaya bilir,benim gibi panik yapmayın iyice dinlenip soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla pelteyi fincandan hafif ayırın ve ters çevirin çok kolay çıkıyor
ellerinize sağlık.çok nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım nefis olmuş görüntü sürer.Senin bulduğun isim daha güzel yakışmış.
YanıtlaSilBence portakallı irmik sultanı olmuş: ellerine sağlık.
YanıtlaSilBlogunu çok sevdim artık izleyicinim .
Sevgiler...
ellerine sağlık canım nefis olmuş
YanıtlaSilafiyet bal olsun
sevgiler
Olmaz şekerim öyle "portakal sulu irmik peltesi " tariflerin isimlerini değiştirmeyelim lütfen " kız memesi diyelim :))
YanıtlaSilBen de sana " maşallah ..... diye yorum yazayım....
Ellerine sağlık şekercim hafif bir tatlı olmuştur sanırım ....Nefis görünüyor....
Ay siz çok yaşayın emi,açıklamanız beni gülümsetti. Bu tatlıyı bende yaparım,adı ne olusa olsun hafif bir tatlı.Ellerine sağlık,selam ve dua ile...
YanıtlaSilirmik tatlın nefis görünüyor adı uymuş dekolte isimlere çok güldüm:)) kalıpla yapınca eski isimlerde benzio hakkaten)))
YanıtlaSilselamun aleykum,
YanıtlaSilbence boylesine terbiyeden uzakta tatli isimleri kaldirilmali.guzel ve istah acici isimler konmali:)
ellerine saglik arkadasim.afiyet ball olsun insALLAH.:)
Olur canım bal gibi olur :) Afiyet olsun sizlere, pelteyi annem çok yapardı ben küçükken.
YanıtlaSilolur olur harika olur hem de
YanıtlaSilellerine sağlık canım
çok farklı çok değişik.. harika da görünüyor
Çok yaşayın emi ne güzel isimler ellerinize sağlık çok güzel görünüyor diyecem yanlış algılanacak şimdi :)
YanıtlaSilisimden çok lezzet ve sunum önemli oda çok başarılı olmuş şifalar olsun
YanıtlaSilBu tatlıya ne derseniz deyin süper görünüyor:))
YanıtlaSilellerinize sağlık mutlaka denemeli listeme aldım canım.sevgiler..
Adını ne koyarsan koy,görüntü harika ellerin dert görmesin canım.portakallı olunca tadına doyum olmaz...
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSilben bu tarife yorum yazmıştım ama yok:((,
YanıtlaSilhayırlı cumalar sevgiler
umduğum gibi değil:(
YanıtlaSilsevgili adsız.
YanıtlaSilolağanüstü olmasada ben beğendim sanırım damak tadıyla alakalı,beyenmemene üzüldüm