arkadaşlar belki çok gereksiz bir bilgi ama ben çocukken çok merak etmişimdir alo nedemektir diye aloyla telefon arasında bir bağlantı kurmaya çalışmışımdır ama hiç aklıma yatan bir cevap bulamamışımdır.
Bilnler zaten biliyordur ben bilmeyip benim gibi bir zamanlar epeyi kafa yoranlar için paylaşmak istedim
Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur.
Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı.
Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.
Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı.
Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadı
(alıntı)
hehhee hic aklima gelmezdi hic de düsünmemistim ne güzel yaaaa aydinlatin bizi ;)) artik bunu baskalarinida anlatirim ;) ben yaaa diye cikyiorum ne kadar kiber demi ;))
YanıtlaSilÖptüm
aslında bır ara merak etmıstım ama arastırma zahmetınde bulunmamıstım..cok ıyı yaa.
YanıtlaSilsagolasın..
canım sayende alonun da anlamını öğrenmiş olduk.çok tşk.Sevgilerimle.
YanıtlaSilhıç düşünmemiştim anlamını genelde bız ne yaptığını merak ettiğim için aramıştım dediğimiz için.ama yıne öğrendık aydınlandık .
YanıtlaSilsüpersin canım ya:))bilmiyordum öğrendim ,her zaman bu blog dünyasına girdiğimi öğünerek söylüyorum:)) bu kadar arkadaşlarımın her birinden bir bilgi dağarcığım müthiş gelişiyor:))
YanıtlaSilçok teşekkürler canım paylaşımına.mutlu hafta sonları diliyorum.
Daha önce bu hikayeyi dinlemiştim,alo kelimesini pek kullanmam onun yerine efendim demeyi tercih ediyorum.
YanıtlaSilgülşah
YanıtlaSilbaşkalarına anlar tabi bende başkasından öürendim:))
sende öpüldün canım
nohut oda
herhalde herkesin aklından geçmiştir sende sağol
fatma
rica ederim
semra
evet arkadaşım bu seninla bana has:))
inci yemek
evet bende seninle hem fikirim,bende blog dünyasında çok ama çok şey öğrendim
sanada mutlu bir hafta sonu diliyorum
hayat cemresi
bende duyduğumda birdaha alo dememeyi düşünmüştüm genelde efendim desemde arada aloda dediğim oluyo özelliklede karşı taraftan ses gelmediğinde
esma
merakını giderebildiysem ne mutlu bana
vay be ben aşk diye buna derim işte :D
YanıtlaSilEvet canım bende ilk dinlediğimde çok şaşırmıştım.bende alo sözcüğünü pek sevmem.Bilginin kötüsü olmaz canım.paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilgerçekten çok merak ettıgım ama bır turlu araştırmadım bır bılgıydı.paylaşım için teşekkurler cnmm
YanıtlaSilhihihihii:) bende merak ediyodum ama bu kadar derin bir araştırmaya girmemiştim adam ne güzel jest yapmış bak terketmekle ayıp etmiş bu kız:))
YanıtlaSilGünlük hayatta hep söylediğimiz ve yaptığımız bir sürü şeyi otomatiğe bağladığımızdan olsa gerek düşünmeden yaparız bu da onlardan biri paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilBende hep merak ederdim ve bana bu sözcük hep saçma gelirdi ben genelde telefonu açarken EFENDİM,BUYRUN gibi kelimelerle açıyorum çok hoş bir araştırma olmuş sevgiler
YanıtlaSil