evet ben mantı yaptım yani hamurunuda kendim açtım:)) ayrıca çokta zorlanmadım valla çokta güzel yaptım harika oldu
malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
hamur için
2 su bardağı un
1 yumurta
iç malzemesi
200 gr kıyma
1 tane sogan
biraz maydonoz
arzuya göre baharat
unun içine yumurtayı ekleyin ve biraz su ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın,hazırladığınız hamuru 20 dk dinlendirin.
içharcı için
kıymayı az yağda kavurun,üzerine doğranmış soğan ve baharatları ilave edin soğanlarda kavrulunca altını kapatın ve ınce kıyılmış maydonozu ilave ederek karıştırın.
hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde (hazır yufkadan kalın)açın ve kare kare kesin içlerine kıyma harcından birer çay kaşığı koun
ve karşılıklı köşelerinden tutarak kapatın
genişçe bir tencereye 7 u baradağı su koyun ve kaynatın kaynayan suya haşlanmış nohutları,yağ ve salça ilave din ve biriki taşım kaynattıktan sonra mantılarınızıda ilave edin mantılar pişincen altını kapatın (su az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz)(afiyet olsun)
mmm harika!
YanıtlaSilellerine saglik canim..
nohutlu mantiyi-susuz ve yogurtlu haliyle-anadolu da yapiyorlar.o da cok guzel oluyor..
bu lezzette eminim onun kadar guzeldir..
sevgiler
Selamün Aleyküm,bu yemek birazda Adana yöresinin "YÜKSÜK ÇORBASI"na benziyor.Nefis gözüküyor ekkerine sağlık,selam ve dua ile.
YanıtlaSilmantı açmak bana çok zor geliyor.ben hamur açma konusunda biraz zorlanıyorum da.ellerine saglık.
YanıtlaSilmeknun
YanıtlaSilbende onu bilmiyorum onuda denemek lazım.teşekkür ederim
özlem23
ve aleyküm selam
evet canım sanırım bunun adına yüksük çorbası diyorlar.
adı ne olursa olsun tadı çok güzel:)
eylem
inan banada öyle geliyordu ve hep gözümde büyütüyordum ama okadarda zor değilmiş.
bence bi denemek lazım
Geliyorum mantıyı yemeğe,ellerine sağlık.sevgilerrrrr....
YanıtlaSilArşivde bekleyen tariflerimden biri daha.Çok severim ama seyrek yaparım:)
YanıtlaSilSen içini pişirmişsin canım ben çiğden koymuştum,farkı bu olmuş.Çok leziz göünüyor ellerin dert görmesin hamarat kardeşim...
annemineli
YanıtlaSilbuyurun gelin
cahide
bendentam olarak bilmeden yaptım farklılık o farkta bundandın.
ilk defa yaptım.
bence tek fark bu değil,eminim lezzet farkıda vardır.
Hiim harika olmus ellerinize saglik, selamlar....
YanıtlaSilvarmı evde yapılanı gibisi şu saatte olsun yerim:)) şifa olsun, selam ve dua ile
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım nefis bir yemek. Bu yemeğin diğer adıda yüksük çorbası mantı aynı şekilde yapılıyor sadece kapanışı biraz farklı.eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilcanım benimm tebrik ederim senii ellerine sağlık balımm nefis görüünyor:))
YanıtlaSilannemin kızıyım
YanıtlaSilteşekkür ederim,her zaman beklerim
susam çörekotu
ablacım san katılıyorum her şeyin evde yapımı bam başka
tarif diyarı
evet arkadaşım adı yüksük çorbasıymış bende yayınladıktan sonra arkadaşlardan öğrendim.
kalp kurabiye
teşekkür ederim arkadaşım
s.a
YanıtlaSilmmmmmmm kokusu geldi görünce burnuma:))
canım annemde çok yapar bu yemeği bende çok severim
ellerine sağlık
selam ve dua ile
anne yemği bir başkadır benimde kayınvalidem bir kere yapmıştı çok hoşuma gitmişti ve nihayet bende denedim.
YanıtlaSilgüzel yorumun içinm teşekkür ederim
Ellerinize sağlık bende ilk baklava açtığımda çok mutlu olmuş yemin ediyorum kendimle gurur duymuştum
YanıtlaSilManti yapmak zordur kolay degildir,ben yaptigimda her tarafim agrimisti:)
YanıtlaSilEline saglik canim miss gibi olmus yemegin.
Selamlarimla,Serap.
Ellerine sağlık, ilk deneme için çok güzel görünüyor. Kıymayı çiğden yaparsan mantıları kapatmak çok daha kolay olabilir:) Sevgilerimle..
YanıtlaSilHarika görünüyor... ellerıne emeklerıne saglık arkadasım...:)
YanıtlaSilkendimce
YanıtlaSilevet arkadaşım il yapıldığında ne kadar mutlu oluyor insan
serap uzun
banada çok zor geliyordu,zor tabi ama gözümde büyütügüm kadar değilmiş
kemal paşa tatlısı
evet cahide ablada çiğden koyuyormuş ama ben ilk kez yaptım biraz acemi işi oldu.
sevgiler bizden.
şenay-doğa
çok teşekkür edcerim arkadaşım