24 Haziran 2015 Çarşamba

Bademli Pirinç Pilavı


Davet sofralarının baş tacı Bademli pirinç pilavı...


 Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı badem 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı
  • Bademlerin kabuklarını soymak için sıcak suda 1-2 saat bekletin yada 1-2 taşım kaynatın ve dışındaki kahve rengi kabuğunu soyun
  • Biraz sıvı yağda bademleri kavurun
  • Yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinçleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun
  • üzerine 3 su bardağı kaynamış su ilave edin (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir eğer suyunu çektiğinde hala pişmemişse çok az sıcak su ilave edin)
  • Kaynadıktan sonra altını iyice kısın 
  • Pilav piştikten sonra altını kapatın ve  üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin
  • Tencerenin kapağını kapatın,havlu veya sofra bezine sarın ve 20 dk dinlendirin
  • Dinlenmiş pilavı hafifçe karıştırın ve servise hazırlayın




4 yorum:

  1. hiç yapmadım ama tarifini deneyebilirim. ellerine sağlık. hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  2. ademi çok severim. Pilavda hiç denemedim.. Denemeye değer.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. hiç yapmadım,ama şahane gözüküyor.
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık ok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil