- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı badem
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
- Bademlerin kabuklarını soymak için sıcak suda 1-2 saat bekletin yada 1-2 taşım kaynatın ve dışındaki kahve rengi kabuğunu soyun
- Biraz sıvı yağda bademleri kavurun
- Yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinçleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun
- üzerine 3 su bardağı kaynamış su ilave edin (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir eğer suyunu çektiğinde hala pişmemişse çok az sıcak su ilave edin)
- Kaynadıktan sonra altını iyice kısın
- Pilav piştikten sonra altını kapatın ve üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin
- Tencerenin kapağını kapatın,havlu veya sofra bezine sarın ve 20 dk dinlendirin
- Dinlenmiş pilavı hafifçe karıştırın ve servise hazırlayın
hiç yapmadım ama tarifini deneyebilirim. ellerine sağlık. hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilademi çok severim. Pilavda hiç denemedim.. Denemeye değer.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhiç yapmadım,ama şahane gözüküyor.
YanıtlaSileline sağlık
ellerinize sağlık ok güzel görünüyor :)
YanıtlaSil