Tavuklu yalancı iskender'i evde kalmış bayat pideleri değerlendireceğiniz gibi harika bir yemekte hazırlamış olacaksınız
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet pide
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Tavuk göğsünü haşlayın ve didin
- Pideyi küp küp doğrayın ve uygun bir kabın içerisine alın
- Salçayı sıvı yağda kavurun üzerine 1 su bardağı haşladığınız tavuk suyundan veya normal su ilave edin
- Hazırladığınız salçalı sosu pidelerin üzerine gezdirin
- Üzerine didiklediğiniz tavukları ilave edin
- Son olarak kızdırılmış tereyağ gezdirin yanına yoğurt ve biber ekleyerek servis edebilirsiniz
Çok güzel bir tarif bu. İskenderi çok severim ama tavuklu hiç yememiştim. Güzel bir alternatif. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil