- 2 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Yapılışı
- Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alın üzerine irmiği ekleyin
- Sürekli karıştırarak rengi kahve rengine dönüşene kadar kavurun (bu işlem biraz uzun sürüyor biraz sabır gerektiriyor)
- Kavrulan irmiğe şekeri ve suyu ekleyin ve altını iyice kısın
- Suyunu çekince iyice karıştırıp altını kapatın
- Kapağı kapalı bir şekilde 15 dk dinlendirin
- Sonra kapağını açıp soğumaya bırakın tekrardan iyice karıştırarak servise hazırlayın
- Bir kaseye biraz irmik helvası ortasına dondurma ve üzerine tekrar irmik helvası koyun ve servis yapacağınız tabağa ters çevirin
(kaseye irmik helvasını koyduğunuzda çok bastırmayın çevirdiğiniz de çok kolay çıkacaktır)
Nefis bir yaz tatlısı olmuş. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilhımmm nasılda canım çekti oruçken.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil