4 Ağustos 2014 Pazartesi

Adenya Otel'de Bayram tatili :))))








Selamün Aleyküm
Uzun bir aradan sonra hepinize merhabalar.
Ramazan telaşı bayram tatili derken bloğumla uzun bir süredir ilgilenemedim.Henüz tatile gitmeyipte tatil planlanları yapan varsa özelliklede islami bir otel arıyorsa,fikir olması açısından bayram tatilide gittiğimiz Adenya oteli paylaşmak istedim.
Yaz ayı münasebetiyle bu aralar yemek tariflerinden ziyade gidilecek,gezilecek vede görülecek yerleri paylaşmayı istiyorum.




Adenya otel,Antalyanın Alanya ilçesinde biz muhafızakar kesim için Türkiye'nin en iyi İslami oteli diyebilirim.
Otel islami konseptte ve en çokta bayanlar için ideal.Bir kere çok korunaklı,bir kapıdan içeri giriyorsunuz ve artık özgürsünüz.Havuz deniz yeme içme hepsi bir arada yani deniz için ayrı havuz için ayrı bir mekana girip sürekli kıyafet değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz,yemek saatinde alel acele yemeğe yetişmeye çalışmıyorsunuz.
Çocuklar acıktığında her daim aparatif yiyecekler,çorba,gözleme ve meyve bulmak mümkün.Havuz bölümündeki tüm ikramlar ücretsiz


İşte odamızın balkonundan bayanlar plajı'nın görünümü  plaj olan yer dev yelkenlerle kapatılmış denizin etrafı da yüksek tentelerle çevrilmiş.
Bayanlar bölümüne haklı olarak telefon ve fotoğraf makinası sokmak yasak olduğundan fotoğraf çekemedim.


Burasıda otelin restorant'ın teras kısmından bir manzara,kırmızı okla gösterdiğim yer bayanla havuzu orası da bu şekilde kapatılmış.


Plajda görünen kum,mısırdan getirilmiş özel ayak yakmayan kum


Byanlar plajı ve havuzdan iki kare akşam sadece plaj kısmında resim çekmemek mümkün oluyor


Otelde biri sıcak ve kapalı 2 tanesi plaj kısmında ve deniz suyuyla dolu 1 tanede aqua parklı olmak üzere 5 tane yetişkin 2 tanede 35 cm derinliğinde küçük çocuk havuzu var.Bayan havuz ve plaj akşam 7'ye kadar açık 7'den sonra havuza girmek yassak ve bayan  plajı bölüm tüm misafirlere gezme maksatlı açılıyor



Restorant'ın teras kısmı...


Bahçe...

.



Bahçede karşılıklı 2 tane büyük satranç var bizim çocuklar en çok bunu sevdi :)


Bahçe....






Oda...


Otelin dış görünümü...


Ve bayram tatilinde otel misafirlerine özel Mustafa Ceceli konseri vardı
Geçen sene Kurban Bayramında Kıraç konser vardı ama Mustafa Ceceli'nin performansı ve dinleyenleriyle arasındaki diyaloğu tek kelimeyle şahaneydi.
Tabi bayramın tek eylencesi Ceceli konseri değildi.Kafkas dans gösterisi,Kenya milli akrobatların olağan üstü akrobasi gösterisi,balon şow,vs.


Kısaca değerlendirmek gerekirse her şey güzel.Havuz animasyon ve oyunlar akşam mini kulup'te çocuk ve yetişkinler için seviyeli animasyon ve yarışmalar,otel hijyeni ve personelin ilgisi çok iyi
Eleştirilecek yönleri ise,Otelin wi-fi bağlantısının çok sorunlu olması yani oda numarası ve tc kimlik numarasını girmek gerekiyor ve netten her çıktığınızda tekrardan giriş yapmak gerekiyor,birde yemek çeşitliliği oldukça iyi ama lezzet yönünden çok mükemmel olduğunu söyliyemem buna rağmen İslami Otel olarak gidilebilinecek en iyi Oteller arasında 



6 yorum:

  1. Ve Aleykümselam kazasız belasız evine de gelirsiniz inşaAllah.. Çok güzel resimlerden de belli. Bizde İstanbul'u bekledik bu sene.. kısmet seneye hayırlısıyla inşaAllah..

    YanıtlaSil
  2. bu havalarda ne güzel olur böyle tatil,keşke imkan bulsam da gitsem,bende gidenlerin resimleriyle avunuyorum,Çocuklarda bayağı eğlenmiş duruyor,nasip diyelim artık,sizin adınıza gerçekten sevindim,ücretler makul mü bu arada ,ne olur ne olmaz :))

    YanıtlaSil
  3. Emine Karadeniz Kaya
    Allah razı olsun arkadaşım Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda sizede nasip eder inş

    YanıtlaSil
  4. Gül_i Reyham
    Allah daha güzellerini size nasip etsin arkadaşım.
    Çocuklar haketen çok eyleniyorlar istanbulda sürekli dört duvar arasında kaldıkları için çok mutlu oldular küçüğüm eve dönmek istemiyordu.
    Fiyatlara gelince bayramda gittiğimiz için çok makul bir fiyat değildi ama yinede deydi otelin sitesinden fiyat aralığına bakabilirsin her dönem fiyatlar farklı oluyor

    YanıtlaSil
  5. aleyküm selam. ne güzel, gönlünüze göre tatil yapma imkanı bulmuşsunuz.tekrarı daha güzel olsun inşeAllah. sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Öce
    çok teşekkür ederim arkadaşım

    YanıtlaSil