23 Temmuz 2015 Perşembe

Söğürme (antep usulu köz patlıcan)


Közlenmiş patlıcan kavurması,yani antepliler'in meşhur söğürmesi.Okadar lezzetli oluyor ki bir kere deneyen bir daha vaz geçemiyor.Antepliler söğürme yapacakları zaman patlıcanları mutlaka fırına gönderiyorlar ve lavaşla yiyor tabi bizde :))
Söğürme lavaşa sarılır yanına da ayran başka hiç bir şeye gerek yok,tek başına bir öğün.



Malzemeler

  • 1 kg patlıcan (mümkünse biraz tombul)
  • 5 adet domates
  • 6-7 adet biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber ve pul biber (varsa antep toz biberi)

Yapılışı

  • Patlıcanları közleyin eğer mümkünse fırına gönderin veya benim gibi ocakta da közleyebilirsiniz
  • Patlıcanları geniş bir kapta soyun ve küçük küçük doğrayın
  •  Patlıcanları soyarken ve doğrarken çıkan suyu asla ziyan etmeyin suyunu da patlıcanla beraber kullanın lezzetini suyu veriyor çekinmeyin asla acı olmayacak
  • Sarımsakları da iyice ezin ve patlıcanlara ekleyin 
  • Biberleri yemeklik doğrayın ve yağda kavurun 1 su bardağı az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz ne kadar yağlı olursa o kadar lezzetli olur
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve melemenlik doğrayın ve kavrulan biberlere ilave edin domateslerde solunca yani iyice kavrulunca baharatları ekleyin 
  • Son olarak patlıcanlarıda ekleyin ve ocağın altını kapatın ve iyice karıştırarak servise hazırlayın


5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Közde patlıcanla hazırlanan nefis bir sunum.... Gerçekten çok güzel görünüyor...afiyetle tüketin..

    YanıtlayınSil
  2. nefis yemeklerle ustadan öğrenmek ne güzel mm enfes ..:D

    YanıtlayınSil
  3. Merhaba:-)paylaşımların gerçekten harika. Resmen gece gece ağzım sulandı:-)iştah açıcı ve güzel bloğunu takipteyim:-)bana da beklerim:-)

    YanıtlayınSil
  4. Köz patlıcan hmmmmmm, konuşamıyorum bile:)) ellerinize sağlık.
    Ben de sizi sayfama beklerim...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil