İncirli kurabiye aslında elmalı kurabiyenin içine incir konulmuş hali.Bursa'dan getirdiğim tarlamızın tazecik mis gibi incirleriyle hazırladım çokta güzel oldu.İçene kattığım süt reçeli de apayrı bir lezzet kattı.Süt reçelini katmak şart değil tabi ama eğer evinizde varsa mutlaka katın derim.Süt reçeli yapmak isterseniz tarifime buradan bakabilirsiniz.Önceden yaptığım elmalı kurabiye tarifime bakmak isterseniz elmalı kurabiye buraya bakabilirsiniz.
Geçelim incirli kurabiyenin tarifine
Malzemeler
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıv yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
İç harç için malzemeler
- 8-9 adet taze incir
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı süt reçeli (süt reçeli yoksa yerine 1 kaşık daha şeker ekleyebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı yağ
Üzeri için
Pudra şekeri
İç harcın hazırlanışı
- İncirleri soyun irice doğrağın
- Üzerine yağ ve şekeri ilave ederek 5 dk kavurun
- Süt reçelini ekleyin ve iyice karıştırın 1-2 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
- Hamurun hazırlanışı
nasıl güzel görünüyor. hele tazecik incirle nefis olmuştur. ellerine sağlık.
YanıtlaSilSüt reçelini hiç tatmamıştım. Şimdi daha çok merak ettim. İncirli kurabiye de nefis olmuştur eminin.. Çocuklar inciri seviyor. Bir de kurabiyesini yapayım da yesinler..:) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSil