Bal parmak tatlısı çok kolay ve bir o kadarda lezzetli bir tatlı şiddetle tavsiye ederim
Bu arada bu tatlıyı yapıp kavanozlarda aylarca saklayabilirsiniz.Ani gelen misafirlere yada tatlı krizinde kurtarıcı olacak bir tarif.
Gerektiğinde yüksek ısıdaki fırında 5 dk sadece tatlımız iyice ısınacak kadar bekletip tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde hemen çabucak hazırlayıp servis edebilirsiniz.Bal parmak tatlımız işte bu yönüyle çok güzel bir tatlı
Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağ
- 2 tane yumurta
- 1,5 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Yapılışı
- Öncelikle su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın
- Oda sıcaklığındaki iyice yumuşamış yağa yumurta ve şekeri ekleyerek elinizle iyice karıştırın
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin (kullanılan yumurtanın boyutuna göre un az yada çok gelebilir gerekirse biraz daha ilave edilebilir)
- Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın oklava gibi ince uzun şekil verin dilerseniz iki parmak genişliğinde dilersenizde benim yaptığım gibi verev olarak kesin baklava dilimi gibi
- Kestiğiniz parçaları irmik'e bulayıp fırın tepsisine yerleştirin
- Altın sarısı olana kadar pişirin
- fırından çıkardığınız tatlıların üzerine şerbeti gezdirin şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı
- Şerbeti döktükten sonra tatlıları ters çevirip servis ederken tekrar düzüne çevirirseniz şerbeti çok daha güzel çekmiş olacak
Çok merak ediyorum hiç yapmadım tatmadımda resimler çok güzel ellerine sağlık :)
YanıtlaSilnefis görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil