İki hafta önce gittiğimiz hataydan aldık bu taptaze dağ kekiklerini.
Kekik nane,reyhan vs. tüm baharatları taze iken tüketmeyi çok seviyorum.
Ama malum yeşillikleri uzun süre muhafıza etmek mümkün olmuyor çok çabuk bozuluyorlar ama Kekikleri turşu yaparak dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz.Hazırladığınız kekik turşusunu ister kahvaltıda ister salatalarda istersenizde yemeklerde afiyetle tüketebilirsiniz.
Bu arada turşu dendiğine bakmayın bildiğimiz turşu gibi olmuyor.Tadı,kekikğin üzerine zeytin yağı dökülmüş hali gibi oluyor,çok lezzetli ve şimdi tam mevsimi
Çarşıda pazarda denk gelirseniz mutlaka alın ve deneyin derim
Geçelim zeytinyağlı kekik turşusunun tarifine
- Arzu edilen miktarda kekik alınır iyice yıkandıktan sonra üzerine biraz tuz serpilir ve süzgeçe konarak iyice suyu süzdürülür
- Küçük kavanozlara iyice bastırarak doldurulur üzerini geçecek kadar zeytin yağı doldurularak kavanozlar sıkıca kapatılır
- 1 hafta sonra tüketilmeye hazır hale gelir
Mis gibi de kokuyordur değil mi...) Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilbunu bende yapıyorum fakat içine ezilmiş sarımsak, taze asma filizi ve yaprağı, pulbiber ve çok azda sirke koyuyorum korusun diye muhteşem oluyor
SilAdsız (keşke adını yazsaydın)
SilNe güzel yeni bi şey daha öğrendim bi dahakinede öyle denerim asma yaprağıda ilginçmiş hiç duymamıştım denemekte fayda var
Güzel yorumun için teşekkür ederim 😘💕💕
Çok sağlıklı ama ben hiç yemedim ellerine sağlık =))
YanıtlaSilNe kadar sağlıklı ve lezzetli görünüyor.Taze kekiki her zaman bulmak çok zor büuüyük şehirlerde.Ellerinize sağlık..Sizi takibe aldım bende beklerim.Sevgiler
YanıtlaSil