Malzemeler
- 250 gr tereyağ (margarinde olabilir)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao
Üzeri için
- 1 kase haşhaş
Şerbet için malzemeler
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Yapılışı
- Öncelikle şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı ve yumurtaları iyice karıştırın
- Üzerine hariç kalan tüm malzemeyi ekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve haşhaşa bulayarak fırın tepsisine yerleştirin
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri iyice çatlayana kadar pişirin
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti ekleyin
İrmikli tatlıları seviyorum. Görünüşleri de süper. Elinize sağlık.:)
YanıtlaSil