Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 8 tane patates
- 2 tane soğan
- 2tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kase kıyma
Yapılışı
Arasına sürmek için yoğurt 1tane yumurta yoğurt ve yağı iyice çırpın
- Patatesleri haşlayın
- Soğanları irice doğrayıp yağda kavurun üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar kavurun
- Haşlanmış patatesleri ister rendeleyin isterseniz de ezerek püre haline getirin
- Kavrulan kıymaya püre haline getirdiğiniz patatesleri de ilave edin (arzuya göre kekik,kimyon,ve pul biber ekleyebilirsiniz)hazırlanan iç malzemesini soğumaya bırakın
- 2 tane yufkayı üst üste koyun üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan sürün üzerine bir tane daha yufka koyun ve frça yardımıyla tekrar iç sostan sürün
- Her yerine eşit olacak şekilde patatesli iç harcından serpiştirin
- Kısa tarafından rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın
- Hafiften büzdürerek yağlanmış tepsiye yan yana boşluk kalmayacak şekilde dizin
- Üzerine yumurta sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirin
ay benim kızçem dün bu börekten istemişti unuttum. iyi ki paylaştın kendi adıma çok iyi oldu. ellerine sağlık.
YanıtlaSilBloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim sevgiler :)
YanıtlaSil