23 Kasım 2015 Pazartesi

Baklava Yufkası ile Patatesli börek





 Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 8 tane patates
  • 2 tane soğan
  • 2tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kase kıyma


Yapılışı

Arasına sürmek için yoğurt 1tane yumurta yoğurt ve yağı iyice çırpın
  • Patatesleri haşlayın
  • Soğanları irice doğrayıp yağda kavurun üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar kavurun
  • Haşlanmış patatesleri ister rendeleyin isterseniz de ezerek püre haline getirin 
  • Kavrulan kıymaya püre haline getirdiğiniz patatesleri de ilave edin (arzuya göre kekik,kimyon,ve pul biber ekleyebilirsiniz)hazırlanan iç malzemesini soğumaya bırakın
  • 2 tane yufkayı üst üste koyun üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan sürün üzerine bir tane daha yufka koyun ve frça yardımıyla tekrar iç sostan sürün 
  • Her yerine eşit olacak şekilde patatesli iç harcından serpiştirin
  • Kısa tarafından rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın
  • Hafiften büzdürerek yağlanmış tepsiye yan yana boşluk kalmayacak şekilde dizin
  • Üzerine yumurta sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirin



1 yorum:

  1. ay benim kızçem dün bu börekten istemişti unuttum. iyi ki paylaştın kendi adıma çok iyi oldu. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil