- 1 su bardağı mısır yarması
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tane kuru soğan
- 4-5 tane sivri biber
- 3 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı
- Mısır yarmasını tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin
- Mısır yarmasını kaynamaya bırakın kaynayınca altını kapatın ve 1 saat kapağını hiç açmadan dinlendirin
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi yağda kavurun
- Salça ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyerek domatesler pişene kadar kavurun
- Bulgur ve haşlanmış ve dinlendirilmiş mısır yarmasını da ilave edin üzerini geçecek kadar su ekleyin
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve ara ara karıştırın suyunu çekene kadar pişirin eğer suyu az gelirse az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Mısır yarmalı pilav güzel görünüyor. Elinize sağlık. Mısır ve türevlerini çok az kullanıyorum mutfakta. Alışkanlık edinmem lazım aslında...
YanıtlaSilBulgur pilavına bayılırım. Her türlüsü nefis oluyor gerçekten. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmısırlı tariflerini göre göre ben de alacağım galiba , hafta sonu bir pazarda bakayım nasip olursa. bir de çorban vardı, onu da yaparım belki. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBizim evde yenen, en çok sevilen pilav. Ellerine sağlık. İyi yıllar
YanıtlaSilSevgili öce kendi kültürümüzde hiç olmamasına rağmen Karadenizli komşularım sayesinde sarması çorbası yemeği ekmeği her çeşitlini çok ama çok severek tüketiyorum hem sağlıklı hem lezzetli
YanıtlaSilDenk gelirsen al pişir afiyetle tüket benide hatırla 😊