13 Ağustos 2015 Perşembe

Soğan kebabı (antep mutfağı)

Antep yöresine ait soğan kebabını denemeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum.Soğanın tatlılığının nar ekşisiyle kırılması yağlı kıymanın verdiği muhteşem aroma ve fırında yumuşacık lokum kıvamına gelen soğanlar.....
Başka söze gerek kaldımı ? 
Soğan kebabını denemek isterseniz buyurun tarife




Malzemeler

  • 1 kg pinpon topu büyüklüğünde soğan (daha büyük olmamalı)
  • 500 gr yağlı kuzu kıyma (isteğe göre dana karışık olabilir)
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 Çay bardağı su
  • Pul biber,karabiber ve kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  • Kıymaya tuz karabiber ve pul biberi ekleyerek yoğurun
  • Soğanların baş ve sap kısımlarını kesin tek kat kalacak şekilde kabuklarını soyun ama tamamen soymayın mutlaka 1 kat dış kabuğu kalmalı aksi taktirde soğanlar pişerken kurur
  • Boyuna doğru ortaya gelecek şekilde kesin ama tamamen ayırmayın
  • Hzırladığınız kıymayı kesiklerin içene alabildiği kadar doldurun
  • Soğanları tepsiye dizin 
  • Nar ekşisi,tuz,su ve yağı bir bardakta karıştırın ve soğanların üzerine gezdirin
  • 240 derece fırında soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 40 derece pişirin




2 yorum:

  1. Nefis bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  2. çok lezzetli görünüyor ig.de de söylemiştim bir türlü yapamadım ama senin tarifinle en azından tekrar hatırladım istek listesinde olduğunu. küçük soğan bakayım pazardan. ellerine sağlık. sevgiler...

    YanıtlayınSil