25 Mart 2016 Cuma

Ağlayan Kek




Malzemeler (keki için)
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Süt







Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Süt yağ ve kakaoyu da ekleyin ve çırpın
  • Hazırlanan karışımdan keki ıslatmak için 1 çay bardağı ayırın
  • Aldığı kadar un ekleyerek iyice çırpın ve karışımı yağlanmış koyarak 180 derece fırında pişirin





 










  • Pişen kek ılıyınca önceden ayırdığınız 1 çay bardağı sosu her yerine eşit bir şekilde gezdirin
  • 1 paket kremşantiyi paketin üzerindeki talimata göre hazırlayın ve kekin üzerini tamamen kapayacak şekilde sürün
  • Çikolata sosunu da paketin üzerindeki talimata göre pişirin
  • Pişen sosu soğurken ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın
  • İyice soğuyan sosu kremşantinin üzerine dökün dolapta 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin





































8 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bu keki çok sevmemize rağmen hiç yapmadım dersem :)) haftasonu tatlısı olsun bize ve ilk denememizi yapalım nasipse. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şey kaybetmişsiniz derim☺️
      Mutlaka ve şiddetle tavsiye ederim

      Sil
  3. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :) Görüntüsü böyle ise lezzetini düşünemiyorum :))
    http://benimsevimlidunyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. ah ah bu neeee bunu anneme yaptırayım been :)

    YanıtlaSil