12 Mayıs 2016 Perşembe

Arnavut Böreği





Malzemeler (hamur için)
  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
  • 500 kg pırasa
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Pul biber
Üzeri için 2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı yağ




Yapılışı
  • Önce pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın
  • Yarım su bardağı yağda iyice kavurun pul biberi ilave edip altını kapatın
  • üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın
  • Hamur için tüm malzemeyi uyun bir kabın içerisine alın ve yoğurun unu az gelirse 1-2 kaşık ilave edebilirsiniz
  • Hamuru 30 dk kadar dinlendirin
  • Hamuru 2 eşit parçaya ayırın her parçadan 8 beze yapın toplamda 16 bezeye olmalı

  • Her bezeyi bir çay tabağı boyutunda açın ve üzerine 1 yemek kaşığı yağ sürün
  • Bu şekilde 8 bezeyi üst üste koyun ve sekizini birden tepsiniz boyutunda açın ve tepsiye biraz büyük gelecek şekilde yerleştirin
  • Üzerine kavurduğunuz iç hacı yerleştirin
  • Kalan 8 bezeyi de aynı şekilde açın ve tepsiye yerleştirin
  • Alttaki hamurun kenarlarından çekerek üstteki yufkanın üzerine bastırarak kapatın


  • Üzerine yoğur ve yağı karıştırarak sürün
  • Börek fırında çok kabaracağı için bıçakla 1-2 yerinden delin
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişirin
  • Börek fırından çıkar çıkmaz 1 su bardağı suyu elinizle serperek her yerini ıslatın ve bir sofra beziyle örterek 15 dk dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise hazırlayın




2 yorum:

  1. Pırasayı sevdirmenin farklı bir yolu..:)
    Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..

    YanıtlayınSil
  2. Hayır o akan ağzımın suyu değil yağmur damlası falandır o yaa :)

    YanıtlayınSil