- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- Un
- 3 tane patates
- 2-3 tene taze soğan
- Taze biberiye (olmazsa da olur)
Yapılışı (iç malzeme)
- Öncelikle patatesleri haşlayın ve püre haline getirin
- Taze soğanı ve biberiyeyi ince ince doğrayın ve yağda soteleyin
- Üzerine püre yaptığınız patatesi ve baharatları ekleyin ve biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın
Hamurun hazırlanışı
- Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alın (süt mutlaka ılık olmalı)
- Yumurtaların bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
- Biz bezle örtüp mayalanmasını bekleyin
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın
- Merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın
- Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde bastırarak kesin
- Çıkardığınız yuvarlakları bıçak yardımıyla kenarlarını kesmeden ortalarına 4-5- çizik atın
- Ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan koyun rulo şeklinde sarın ve bitişme yerlerini elinizle iyice bastırarak kapatın ve çizgili yerler üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serperek üzeri kızarana kadar pişirin
Elinize sağlık çok güzel olmuş :)
YanıtlaSilNefiss görünüyor. ellerine sağlık. Selamlar ve sevgilerimle. öpüyorum çok.
YanıtlaSilBlogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Ay içim açıldı bacım. Lakin gecenin nurunda özendiğimle kaldım. İnşallah bir gündüz vakti yaparım. Bana da beklerim canım ❤
YanıtlaSilama son yazıma bi baksan yaaa lütfeeen :)
YanıtlaSilNe güzel kızarmış öyle. Bayadır poğaça yemiyorum. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilAman da aman gelir gelmez ağzım sulandı bu ne nefis birşey böyle....elinize sağlık...takipteyim.Sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık patatesli poğaça benim en sevdiklerimden sabah kahvaltısına anneme hazırını aldırtıyorum :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Poğaça nefis görünüyor :)
YanıtlaSil