arkadaşlar hepinize sevgiler tatlıları yapmak için kabakları temizlerken birden aklıma küçükken annemin bize kavurduğu kabak çekirdekleri geldi ve ziyan olmasın diye hemen kavurdum ve büyük bir keyifl yedik bitmek üzereyken sizlerlede paylaşmak istedim ve hemen fotorafını çektim denemeyenler varsa muhakkak yapsınllar çok keyifli oluyor şimdiden hepinize ariyet şeker olsun
malzemeler
1 kg kabak
2,5 su bardağı şeker
yapılışı
kabaklarınızı temizenmizleyip küp küp doğrayın ve bir tencerenin içerisine kabakları koyup üzerine şekeri dökerek bir gece bekletin.
beklmiş kabaklarınızı ocağa koyun ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin üzerine fındık veya cevizle süslyebilirsiniz (ben şekerparede olduğu gibi kaymak tahin ve pekmzle süsledim)
FIRINDA KABAK TATLISI
malzemeler
1 kg kabak
2 su bardağı şeker
ceviz veya fındık
un ve biraz su
yapılışı
kabakları ince dilimler halinde dilimleyin unabulayın fazla ununu silkleyin ve uygun bir fırın yarısını dizin,üzerine 1,5 su baardağı şekerinizi ve arzu ettiğiniz miktarda ceviz veya fındık kırıkları serpiştirin ve kalan kabaklarıda üzerine dizin,üstünede kalan şekerinizi serpin.
üzerine 1,5 çay bardağı su gzdirdikten sonra fırında pişirin (afiyet olsun)
KABAK ÇEKİRDEĞİ KAVURMASI
ve sıra çekirdeklerde çekirdeklerinizi ayıklayın v güzelce yıkayın suyunu çok fazla süzmeyin bir tavaya alın üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edin (çekirdeğin miktarına göre tuzu arttırılır yada eksilir) ve ocakta karıştırarak kavurun tuz tavanıza yapışacaktır ama kazıyarak kavurmayay devam edin
kabak tatlısına bayılırım helede kabaklar boludan olursa:))o çekirdege uzanan elleri ısırsam kızarmısın komşum:))alttaki yorumu bn silmiştim bacım açık adres gibi olmuş gerçi tüm blogcular cennetei bilio:))dükkanıda bilen var ama nedense sildim kusura bakma olurmu hayırlı günler
YanıtlaSilne kusuru aslında benim yayınlamamam gerekiyordu ama senin öyl bir rican olmayınca akıl edmedim.
YanıtlaSilçekirdeğe uzanan elleri ben günde kaç kere ısırdığımı bilmiyorum sende ısırabilirsin.
insan tutamıyoki kendini...
çekirdekleri bile degerlendirmişsin ne güzel.ellerine sAGLIK
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık, kabak tatlısı istettin canımı şimdi ne güzel süslemişsin. Amaaa en çok o tombiş elleri yerim ben Maşaallah :) Kabak çekirdeği çok yararlı, üzerindeki yapışkan madde ise mucize, bebeğine yedirmen çok güzel. Bağırsak parazitlerine birebir. Bebeklerde kıl kurdu çok olduğundan çok faydalı yemek.
YanıtlaSilteşekkürler eylem
YanıtlaSilsevgili bengü kabak çekirdeğinin yararlarını bilmiyordum verdiğin bilgiler ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim
bnm çocuklugum istanbul bahçelievlerde geçti bursalısın yani baba memleketim tokat hüviyette bolu anladı sen onu:)mimi begendinse buyur şekerim zevkle okuruz
YanıtlaSilEsselamu aleykum,
YanıtlaSilTatlınız çok albenili,ellerinize sağlık.
s a,ellerin dert görmesin,yediğiniz şifa olsun, ben de fırında yaptığım zaman kabağı önce şekerle az kaynatıp kaba alıyorum üstüne dövülmüş ceviz serperek fırına veriyorum ben o elleri (kızmı erkekmi?)öpüyorum ısıran çok olmuş babası kızmasın:))selamlar sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık valla çocukluğum geldi aklıma annem bize de çekirdeklerini kavururdu kabağı da tatlı yapardı
YanıtlaSilteşekkür edrim hayat cemresi
YanıtlaSilsusamçorekotu bebğim erkek adıda Muhammed.
babasına sornak kim ben isteyen herkesin yerine ısırıyorum napayım dayanamıyorumki.
tatlıya glince evet kabağı önce kaynatıp yapanda oluyor ama bu tarif böyleydi ve kabaklar böylede pişti ama ben klasik kabak tatlısını tercih ederim
sevgili kyfeseyran ne güzeldi çocukluk günleri annemizin bize yaptıkları dimi.sıra bizde bizde çocuklarımıza yapalım diye düşünüyorum
kış geldimi yapılmazmı hiç hafif ve leziz
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika olmuş
sevgiler
Kabak tatlısı da çok güzel ama o minik güzel elin gölgesinde kalmış ben o minik eli yiyebilirmiyim maaşallah
YanıtlaSil