Herkese selamlar olsun değerli takipcilerim.
Bu gün hava bulutlu inşAllah beklenen yağmurlar gelirde hepimizin içi rahatlar.Malum kuraklık kapıda Allah bereketli ve huzurlu günler geçirmeyi nasip etsin.Tabi bizimde her konuda olduğu gibi su konusunda'da israftan kaçınmamız gerekiyor,zira durum vahim.
Gelelim bu günkü tarifimiz olan maş fasülyesine.Aslında çok az bilinen bu nimet bizim oralarda (şırnak)çok sık tüketilir bizim sadece yemek olarak tükettiğimiz maş fasülyesini bir çok blogta salata olarakta yapıldığını gördüm ve çok hoşuma gitti bir çok değişik tarifi var,ama beni en çok şaşırtan Hafif mutfak sitesinde gördüğüm filizlenmiş haliydi en kısa zamanda onuda denemek istiyorum. Bu tarifimide onunla paylaşmak istiyorum.
Gelelim lezzetli olduğu kadar yararlı olan bu bakliyat yemeğimizin tarifine
Malzemeler:
1,5 su bardağı maş fasülyesi
Yarım su bardağı aşurelik buğday
1 tane turp
1 demet nane
500 gr kuşbaşı et
Yapılışı:
- Maş fasülyesini aşurelik buğdayı ve eti iyice yıkayın ve düdüklü tencereye koyun üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.Arzu ettiğiniz miktarda yağ ilave ederek 30 dk pişirin
- Turp'u soyun ve küp küp doğrayın
- Nane'yi iyice yıkayın,eğer körpe ise dallarını ayklamayın elinizle iri iri koparın yeter
- 30 dakika pişen yemeğin üzerine turpları ve naneleri ekleyerek turplar biraz yumuşayana kadar pişirin
Bu arada bu yemeğe ekşi çok yakışıyor ben pişirirken bol limon sıkıyorum ayrıca çorbalarda olduğu gibi yerken de sıkılabilir
hiç denememiştim canım.değişik ve güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİlaç gibi bir tarif bu çok güzel.. İlk defa böyle bir yemek görüyorum ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilmutfagabuyrun
YanıtlaSilçok teşekkür ederim bizim oralarda çok sıklıkla yapılır
Emine Kaya
aynen öyle ilaç gibi şifa deposu. çok insan bilmez.
ben seviyorum yöresel tatları
Bizim buralarda hiç bu fasülye çeşidine rastlamadım. Nefis gözüküyor canım. Eline sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilmutfağımdan esintiler
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım.
zaten her yerde bulunmuyor
Hiç denemediğim bir lezzet eline sağlık...
YanıtlaSilBloğunu takibe aldım benim bloğumada beklerim
hanife
YanıtlaSilboğuma hoş geldin arkadaşım.
ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim
Farklı ve nefis bir yemek olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel herşeyi görünüşü de tadıda ellerine sağlık olsun
YanıtlaSilesra değer
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
selda nın mutfak defteri
YanıtlaSilBloğumu beyenmen ve ziyaretin beni çok mutlu etti hoş geldin arkadaşım.