Selamün Aleyküm
Hepinize hayırlı,huzurlu Cumalar,yine bir cuma günü geldi,günler,haftaları,haftalar,ayları,aylar,yılları kovalıyor,zaman hızla akıp gidiyor.
Muhammedim göz bebeğim biricik yavrum bu gün 5 yaşına bastı,bu gün oğumun doğum günü beş sene önce yine bir cuma günü doğmuştu dedimya zaman hızla akıyor.
Allah izin verirse salı günü okulda küçük bir kutlama yapacağız,detaylarını paylaşırım kısmet olursa şimdi mantımızın tarifine geçelim.
Malzemeler
- 1 paket yufaka
- 1 kilo tavuk göğüsü (ben daha lezzetli olduğu için kemikli etten kullandım)
- Yoğurt
- Salça
- Arzuya göre baharat (kekik karabiber,üzeri içinde nane)
Bildiğiniz gibi tavuklu sosyete mantısının özelliği haşlanan tavuğun suyuyla bolca ıslatılması böylece mantıda olduğu gibi haşlanmış oluyor vede çok lezzetli oluyor
- Öncelikle tavukları üzeri 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek ocağa koyun
- Tavuklar pişince didikleyin arzuya göre baharat ekleyerek karıştırın
- Yufkaları 4'de bölün her yufkadan 4 üçgen çıkacak
- 1 su bardağı suya yarım çay bardağı yağ koyun
- Her parçaya önce yağlı sudan sürün ve geniş kısmına yeteri kadar tavuk koyarak üçgen tarafa doğru rulo gibi sarın daha sonra gül böreği şeklinde dolayın ve tepsiye dizin
- Üzerlerinne hafifçe yağ,su karışımından sürerek fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin
- Börekler sıcakken,haşladığınız tavuğun soğumuş suyundan üzerlerine bolca dökün
- Üzerlerine tavuk suyunu döktüğünüz börekleri 1-2 dk sonra ters çevirerek üzerlerininde yeterince ıslanmasını sağlayın daha sonra üzerlerine yoğurt dökün
- Bir tavada erittiğiniz yağada 1 kaşık salçayı kavurun ve kuru nane ilave ederek ocaktan alın
- Yoğurdun üzerine hazırladığınız sostan dökerek servis edin
Oglunuzun dogum gunu kutlu olsun. Allah saglikli huzurlu yaslar versin.her turlu mantiyi cok.severim. Nefis gozukuyor. Eline saglik. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSiltavuklu mantı olmuş :) kolay yoldan afiyet şifa olsun
YanıtlaSilResimlerle anlatım çok daha faydalı bence ve çok da güzel görünüyor ellerine emeklerine sağlık canım :)
YanıtlaSiltavuklu mantı tam benlik en sevdiğimden olmuş.ellerine sağlık canım.bu arada oğlunun geçmiş doğum gününü kutlarım.daha nice sağlıklı ve mutlu yaşlara ulaşın hep birlikte inşallah.sevgilerimle
YanıtlaSilmutfağımdan esintiler:
YanıtlaSilgüzel dileklerin için çok teşekkür ederim
Susam Çörekotu
teşekkürler
emine kaya.
bencede resimlerle anlatım daha yararlı oluyor ve kolay anlaşılıyor.
eminece tarifleri:
Amin
çok teşekkür ederim arkadaşım
ellerıne sağlık doyurucu bır borek olmus hayırlı akşamlar
YanıtlaSilOğlunun geçmiş doğum günü kutlu olsun hayırlı sağlıklı ve uzun bir ömrü olsun inşallah. Mantı çok leziz görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilselma tamer
YanıtlaSilteşekkür ederim
armina
güzel yorumun için çok teşekkür ederim
AMİN
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil