30 Kasım 2014 Pazar

Beşamel soslu kıymalı karnıbahar




Malzemeler

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 1 tane soğan
  • 500 gr kıyma
  • 2 tane domates 
  • 3-4 tane biber


Beşamel sos için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peynir


Yapılışı
  • Önce karnabaharı dallarından keserek ayırın ve dağılmayacak şekilde haşlayın 
  • Haşladığınız karnabaharı uygun bir tepsi yada borcam'a koyun
  • Kıymayı az yağda kavurun küçük küçük doğranmış soğanı,biberi ve salçayı ilave edin ve iyice kavurun
  • Domatesi de ilave ederek 3-4 dk kavurun arzu ettiğiniz miktarda baharat ve tuzu ekleyin karıştırın ve altını kapatın

  • Hazırladığınız harcınızı karnabaharınızın üzerine dökün ve karıştırın
  • Üzerine beşamel sosunu gezdirin
  • Beşamel sosunu bir kaşık yardımıyla karnabaharların üzeri kapanacak şekilde yayın
  • En son olarak üzerine kaşar rendesini gezdirin 
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis edin


Beşamel sosun hazırlanışı
  • Yağı ve unu kavurun üzerine sütü ilave edin tuz ve arzu edilirse biraz karabiber ekleyerek sürekli karıştırın
  • Muhallebi kıvamına gelince sos'unuz hazır







2 yorum:

  1. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. Çok lezzetli gözüküyor. Takipteyim bana da beklerim :)
    http://koredelisiyiz-biz.blogspot.com

    YanıtlayınSil