Malzemeler
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
- Süt ve şekeri tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynatın
- Kaynayınca altını kısın ve kabartma tozunu ekleyin (kabartma tozu eklendiğinide kabarıyor ve taşabiliyor bu yüzden altını iyice kısın ve sürekli karıştırarak kabarmasını engelleyin)
- Daha sonra altını tekrar açın
- Süt kaynadıkça kıvamı ve rengi değişecektir
- Boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin
- Çok katı olmadan boza kıvamında iken kapatın ve uygun bir kabın içerisine alarak dilediğiniz gibi ister kahvaltıda isterseniz de farklı tatlı ve kurabiye yapımında kullanabilirsiniz
Hayırlı olsun canım nice güzel paylaşımlar dilerim =))
YanıtlaSilSüt reçelini ilk kez duydum. Mutlaka deneyecegim. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSil