21 Ocak 2016 Perşembe

Kaşarlı Fırın Karnabahar ve Brokoli




Çok hafif bir o kadar da lezzetli bir yemek. Bu tarifi sade karnabahar veya sadece brokoli ile de yapabilirsiniz



 Malzemeler
  • 1 tane küçük kanıbahar
  • 1 tane küçük brokoli
  • Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber ve pul biber
  • Yarım limon suyu

Yapılışı
  • Karnabahar ve brokoliyi haşlayın ve bir fırın kabına alın


  • Bir kasede süt yağ limon suyu ve baharatları karıştırın
  • Hazırladığınız karışımı kaşıkla karnabahar ve brokolilerin üzerine gezdirin
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirerek fırına verin

  • Üzeri kızarınca fırından alın ve sıcakken servis edin





7 yorum:

  1. Fırın yemeklerinin yeri bizim evde ayrıdır. Sulu yemeği olsa karnabahar yenmez ama fırına girince farklı bir lezzete bürünüyor. Brokoli de karnabaharın yanına güzel yakışır. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Fırın yemeklerini sevmeyen yoktur herhalde hem hafif hemde çok lezzetli oluyorlar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bugün karnıbahar almıştım pazardan tencere yemeği yapacaktım vazgeçtim bu şekilde yapacağım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba deniyeceğiniz için çok Mutlu oldum biz çok seviyoruz inşallah sizde seversiniz.Sonucu paylaşırsanız sevğnirim
      Sevgiler

      Sil
  4. çok beğendim gerçekten.hem kolay hemde lezzetli .ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bizim evde pek sık yapılır. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil