Selamün Aleyküm
Herkese hayırlı mutlu sağlıklı bol kazançlı bir hafta diliyorum.
Bu gün sizlerle pişmaniyeli kremalı harika bir kek tarifi paylaşacağım.
Pişmaniyeli kek çok güzel oluyor sadece pişmaniyesi döküldükten sonra uzun bir süre beklememesi gerekiyor çünkü üzerindeki pişmaniye eriyip şekerleşiyor ama hemen servis edildiğinde şahane bir kek oluyor.Ben bir gün önceden yaptım ve pişmaniyesini servis edeceğim esnada serdim.
İşte pişmaniyeli kekin tarifi
Malzemeler (kek için)
- 3 yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1su bardağı un
- 1 kilo (5 subardağı)süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un (nişastayla beraber 1 subardağı olacak)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı yağ
- 1 tane sakız (ben falım sakız kullandım)
- 1 poşet krem şanti
- Krem şanti için yarım su bardağı süt
Üzeri için
- 1 kutu pişmaniye
Kremanın yapılışı
- Yağı tencereye alın ve üzerine unu ilave ederek göz göz olana kadar kavurun
- Üzerine sütü ilave ederek hızlıca karıştırın topaklanırsa önemli değil sonradan mikserle çırpılacak
- Sütün ardından şekeri ve sakızı atarak göz göz olana kadar karıştırın
- Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve mikser yardımıyla iyice çırpın soğumaya bırakın
- 1 poşet yani 1 kutunun içinden çıkan iki poşetten sadece bir tanesini yarım su bardağı sütle çırpı
- Çırptığınız kremşanti yi soğuyan kıremayı ilave ederek iyice karıştırın
Kekin hazırlanması
- Yumurtayla şekeri iyice çırpın
- Kakao,yağ,ve suyu ilave ederek çırpmaya devam edin
- Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin ve mikserle iyice çırpın boza kıvamında olacak unu azar azar ilave edin yumurtanın büyüklüğüne göre unun öçüsüde azaltılıp arttırılabilir
- Yağlanmış tepsiye dökün ve 180 dc pişirin bu normal kekten çok daha ince bir kek olacağı için çabuk pişebilir sık sık kontrol edin
- Kek soğuduktan sonra biraz sütle kekinizi hafifçe ıslatın
- Üzerine hazırladığınız kremayı sürün
- Kremasını sürdükten sonra keki dilimleyin
- Üzerine tel tel açtığınız pişmaniyeyi alttaki krema gözükmeyecek şekilde bolca serpin.
Not:
mmmm ellerine sağlık nefis olmuş.sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık.canım.hiç yapmadım ve yemedim.ama çok güzel görünüyor.sevgilerimle.
YanıtlaSilellerine sağlık çok ilginç ve güzel görünüyor doğrusu denemeyi isterim
YanıtlaSilHamaratli arkadasim benim ellerine kollarina saglik bitanem♥♥
YanıtlaSilPişmaniyeyi çok severim ve kek harika görünüyor, eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMMMMMMMMMM çok leziz ellerine sağlık çook güzle bir kek HZ.ALLAH seni bizim başımızdan eksik etmesin muhammet ve ahmet yasine slm ELİSA DEĞER:)
YanıtlaSilElisacım çok teşekkür ederim güzel yorumun için.
YanıtlaSilAllah sizleride saliha kullarından eylesin.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilSevgili Bal Tatlıcığım bu pişmaniyeli kek beni benden alıyor. Her gördüğümde yapıvereyim diyorum sonra bir nedenle arada kaynayıp gidiyor. Şu saatten sonra daha da durmam herhalde. Pişmaniye ve kek ilginç ve cezbedici bir birleşim. Ellerine sağlık canımcığım. :)
YanıtlaSilTuğçem'den Sevgilerle...
Tuğçem Taşcı
YanıtlaSilsevgili tuğçem bencede durma hemen yap çok lezzetli bir kek.
Ben arkadaşlarıma yapmıştım çok beğendiler zaten görüntüsü yetiyor.