10 Mart 2014 Pazartesi

Pişmaniyeli Kek


Selamün Aleyküm
Herkese hayırlı mutlu sağlıklı bol kazançlı bir hafta diliyorum.
Bu gün sizlerle pişmaniyeli kremalı harika bir kek tarifi paylaşacağım.
Pişmaniyeli kek çok güzel oluyor sadece pişmaniyesi döküldükten sonra uzun bir süre beklememesi gerekiyor çünkü üzerindeki pişmaniye eriyip şekerleşiyor ama hemen servis edildiğinde şahane bir kek oluyor.Ben bir gün önceden yaptım ve pişmaniyesini servis edeceğim esnada serdim.
İşte pişmaniyeli kekin tarifi

Malzemeler (kek için)

  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1su bardağı un



Krema malzemeleri
  • 1 kilo (5 subardağı)süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un (nişastayla beraber 1 subardağı olacak)
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 tane sakız (ben falım sakız kullandım)
  • 1 poşet krem şanti 
  • Krem şanti için yarım su bardağı süt
Üzeri için 
  • 1 kutu pişmaniye
 Kremanın yapılışı
  • Yağı tencereye alın ve üzerine unu ilave ederek göz göz olana kadar kavurun

  • Üzerine sütü ilave ederek hızlıca karıştırın topaklanırsa önemli değil sonradan mikserle çırpılacak
  • Sütün ardından şekeri ve sakızı atarak göz göz olana kadar karıştırın
  • Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve mikser yardımıyla iyice çırpın soğumaya bırakın

  • 1 poşet yani 1 kutunun içinden çıkan iki poşetten sadece bir tanesini yarım su bardağı sütle çırpı
  • Çırptığınız kremşanti yi soğuyan  kıremayı ilave ederek iyice karıştırın

Kekin hazırlanması
  • Yumurtayla şekeri iyice çırpın
  • Kakao,yağ,ve suyu ilave ederek çırpmaya devam edin 
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin ve mikserle iyice çırpın boza kıvamında olacak unu azar azar ilave edin yumurtanın büyüklüğüne göre unun öçüsüde azaltılıp arttırılabilir
  • Yağlanmış tepsiye dökün ve 180 dc pişirin bu normal kekten çok daha ince bir kek olacağı için çabuk pişebilir sık sık kontrol edin

  • Kek soğuduktan sonra biraz sütle kekinizi hafifçe ıslatın
  • Üzerine hazırladığınız kremayı sürün
  • Kremasını  sürdükten sonra keki dilimleyin
  • Üzerine tel tel açtığınız pişmaniyeyi alttaki krema gözükmeyecek şekilde bolca serpin.

Not:
pişmaniyeyi servis yaparken koyun önceden koyarsanız erir ve yapış yapış olur




11 yorum:

  1. mmmm ellerine sağlık nefis olmuş.sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık.canım.hiç yapmadım ve yemedim.ama çok güzel görünüyor.sevgilerimle.

    YanıtlayınSil
  3. ellerine sağlık çok ilginç ve güzel görünüyor doğrusu denemeyi isterim

    YanıtlayınSil
  4. Hamaratli arkadasim benim ellerine kollarina saglik bitanem♥♥

    YanıtlayınSil
  5. Pişmaniyeyi çok severim ve kek harika görünüyor, eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  6. MMMMMMMMMM çok leziz ellerine sağlık çook güzle bir kek HZ.ALLAH seni bizim başımızdan eksik etmesin muhammet ve ahmet yasine slm ELİSA DEĞER:)

    YanıtlayınSil
  7. Elisacım çok teşekkür ederim güzel yorumun için.
    Allah sizleride saliha kullarından eylesin.

    YanıtlayınSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlayınSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlayınSil
  10. Sevgili Bal Tatlıcığım bu pişmaniyeli kek beni benden alıyor. Her gördüğümde yapıvereyim diyorum sonra bir nedenle arada kaynayıp gidiyor. Şu saatten sonra daha da durmam herhalde. Pişmaniye ve kek ilginç ve cezbedici bir birleşim. Ellerine sağlık canımcığım. :)
    Tuğçem'den Sevgilerle...

    YanıtlayınSil
  11. Tuğçem Taşcı
    sevgili tuğçem bencede durma hemen yap çok lezzetli bir kek.
    Ben arkadaşlarıma yapmıştım çok beğendiler zaten görüntüsü yetiyor.

    YanıtlayınSil