11 Mayıs 2014 Pazar

Lokum kek


 Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
  • 3 su bardağı un 
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sos malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • bulamak için 2-3 paket hindistan cevizi 


Sosun yapılışı

  • İşe sosu hazırlayarak başlayın,bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın  Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak tutmasın






Kekin yapılışı

  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
  • Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
  • Hamuru yağlanmış tepsiye dökün
  •  200 derecelik fırına kekinizi  20-25 dakika kadar pişirin.
  • Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. 
  • Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü istendiği gibi olamayabilir
  • kekleri önce sosa sonra hindistan cevizine bulayın.
  • Kekleri servis tabağınıza alın afiyet olsun





5 yorum:

  1. bende çok severim bu keki.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdiğim bir kek eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. lokum gıbı gercekten ellerıne sağlık

    YanıtlaSil