Malzemeler
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- bulamak için 2-3 paket hindistan cevizi
Sosun yapılışı
- İşe sosu hazırlayarak başlayın,bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak tutmasın
Kekin yapılışı
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
- Hamuru yağlanmış tepsiye dökün
- 200 derecelik fırına kekinizi 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
- Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü istendiği gibi olamayabilir
- kekleri önce sosa sonra hindistan cevizine bulayın.
- Kekleri servis tabağınıza alın afiyet olsun
bende çok severim bu keki.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilMuhteşem olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir kek eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSillokum gıbı gercekten ellerıne sağlık
YanıtlaSil