25 Mayıs 2014 Pazar

Güveç tava (odun ateşinde)



Malzemeler
  • 1 kg kuzu kuş başı
  • Yarım kilo sivri biber
  • 1 kilo domates
  • 15 -20 tane arpacık soğan
  • 2 tane kırmızı biber 
  • 3 tane patlıcan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates 1yemek kaşığı biber saçası
  • İsot ve kekik





Yapılışı

  • Arpacık soğanları soyun
  • Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın
  • Domatesleri dörde bölün
  • Biberleri ikiye çok uzun olanları üçe bölün
  • 1 baş sarımsağı dövün ve tüm doğradığınız sebzeleri yarım kaşık domates yarım kaşık biber salçası ve az sıvıyağ ekleyerek güzelce karıştırın

  • Eti iyice yıkayın ve üzerine kekik,isot, tuz,yarım kaşık domates,yarım kaşık biber salçası ve 1 baş ezilmiş sarımsak ekleyerek güzelce harmanlayın
  • Soslanmış etleri güveç tavaya yerşeştirin üzerine soslanmış sebzeleri etlerin üzerine yayın ve fırına gönderin 
  • Fırına gönderemezseniz evdeki fırınınızdada yapabilirsiniz yaklaşık 2 saatte pişer




12 yorum:

  1. guvecte her seyın lezetı bır eyrı olur elıne sağlık

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık, çok leziz görünüyor. Mübarek Miraç gecesi hepimiz için hayırlara vesile olsun inşeAllah. sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  3. selma tamer
    Aynen bencede güveçte pişen her şeyin lezzeti ayrı kokusu bile bir başka oluyor

    ÖCE
    Amin İnşallah sizede hayırlı kandiller
    Çok teşekkür ederim

    YanıtlayınSil
  4. hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. mutfagabuyrun
    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlayınSil
  6. Güveç yemeklerine bayılırım oldukça lezzetli bir yemek olmuş eline sağlık arkadaşım

    YanıtlayınSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOOOK NEFİİİS GÖRÜNÜYOR :))

    YanıtlayınSil
  8. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!
    ELİA DEĞER...

    YanıtlayınSil
  9. Güveç harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  10. çok güzel görünüyor .kuzu eti zaten başlı başına harikadır birde güveçle pişince mmmm doyum olmaz
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  11. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım :)
    Bende bloguma beklerim.
    Sevgiler,
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlayınSil
  12. hmmm çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)))
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlayınSil