1 Mart 2015 Pazar

Peynirli Pişi


Mazemeler


  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un 
  • 2 çay kaşığı instant kuru maya




Yapılışı

  • Yumurta,yağ,süt ve tuzu bir kaba alın üzerine maya ve şeker ileve edin elinizle iyice karıştırın 
  • Azar azar un ilave ederek hamurunuzu ekmek hamuru kıvamında gelene kadar yoğurun
  • Hazırladığınız hamuru üzerini örterek 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandırın








  • Hamuru portakal büyüklüğünde bezeler yapın bu bezeleri teker teker tezgahta merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın
  • Bir su bardağı yardımıyla hamuru kesin (veya çorba kasesi ile boyutu size kalmış )
  • Kestğiniz hamurların içine arzu ettiğiniz miktarda peyniz koyarak ağızlarını sıkıca kapatın
  • Kızgın yağda önlü arkalı kızartın
(not: tarif hayat cemresin'den alıntıdır )







1 yorum: