Mazemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 2 çay kaşığı instant kuru maya
Yapılışı
- Yumurta,yağ,süt ve tuzu bir kaba alın üzerine maya ve şeker ileve edin elinizle iyice karıştırın
- Azar azar un ilave ederek hamurunuzu ekmek hamuru kıvamında gelene kadar yoğurun
- Hazırladığınız hamuru üzerini örterek 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandırın
- Hamuru portakal büyüklüğünde bezeler yapın bu bezeleri teker teker tezgahta merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın
- Bir su bardağı yardımıyla hamuru kesin (veya çorba kasesi ile boyutu size kalmış )
- Kestğiniz hamurların içine arzu ettiğiniz miktarda peyniz koyarak ağızlarını sıkıca kapatın
- Kızgın yağda önlü arkalı kızartın
(not: tarif hayat cemresin'den alıntıdır )
Bişiyi çok severim, ellerine sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSil