25 Ocak 2010 Pazartesi

kağıtta somon

malzemeler
500 gr fransız somonu (levrekte olabilir) 2 kişiliktir ve ikitane hazırlanır
1 tane soğan
3 tane biber
1 tane domates
2 silme yemek kaşıyı tereyağ
yarım demet maydanoz
karabiber ve pulbiber
2 tane pişirme kağıdı

yapılış
soğanı soyun ve 1cm kalınlığında halka halka doğrayın,domatesleride bu şekilde doğrayın biberleri ikiye bölün
temizlenmiş ve iri dilimlenmiş balığınıza tuz pulbiber ve karabiberle güzelce harmanlayın.kağıdınızı ikiye katlayın tam ortasına gelecek şekilde balıklarınızı yerleştirin,balıkların uzerine soğan,domates,biber tereyağ ve maydanozları yerleştirin kağıdın ön ve arka kısmı balıkların üzerine gelecek şekilde üst üste kapatın kenarlarınıda ince ince katlayarak sıkıca kapatın ve fırına verin yaklaşık 40 dk pişirin (afiyet olsun)





14 yorum:

  1. Balığı çok ama çok severim. Yalnız nedense buğulama ya da bu tip sulu balıklar bana hep kokar. O yüzden de (haşa nimeti bunamış gibi olmayım) itici gelir. Tuhaf bir balık kokusu var mıydı bu tarifinizde? Görüntüsü çok güzel ama, ellerinize sağlık. (urfatutkunu.blogcu.com)

    YanıtlayınSil
  2. sevgili aslıhancım gülü seven dikenine katlanıyor ben balığı inanılmaz seviyorum ve kokusu umurumda bile olmuyor kendimi okadar kaptırarak yiyorumki inan şu an kokuyomuydu hatırlamıyorum ama ben sana güvecte üzeri kaşarlı denemeni tavsiye ederim oda çok güzel oluyor.yorumun için teşekkür ederim sevgiyle kal

    YanıtlayınSil
  3. Ben de genelde zerdeçal serperek ve tost makinasında yapıyorum. Böylece hem kızarmış gibi oluyor hem de fazla yağ çekmiyor :) Kiremitte balık yedim ama kaşarlı değildi. Onu da denemek lazım. Cevabınız için teşekkürler. (urfatutkunu.blogcu.com)

    YanıtlayınSil
  4. hııııım bak bende hiç bu şekilde denememiştim önerin için teşekkürler bu arada bloğun çok hoş

    YanıtlayınSil
  5. Ahh teşekkür ederim. Çok sevindim beğendiğinize. (urfatutkunu.blogcu.com)

    YanıtlayınSil
  6. Bende geldim selamlar bloguma ugrayıp yorum bırakmışsınız t eşekkür ederim izlemeye aldım sizi balık denizden ne çıksa yerim hesabı süper olmuş sevgiler

    YanıtlayınSil
  7. sevgili keyfeseyran arkadaşım iyadeyi ziyaretiniz için teşekkür ederim bende sizi izlemeye alıyorum.ama izleme panlinde profil resminiz görünmüyor ve üzerine tıklayınca bloğunuza girilmiyor acaba bendenmi kaynaklanan bir durummu?

    YanıtlayınSil
  8. merhabalar canımm yorumun için çok teşekkür ederimm.. herzaman beklerimm sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  9. balık severim, çok lezzzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlayınSil
  10. Merahabalar..Balık süper görünüyor.Bayıldım.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  11. eldivenlerim ve paşakızı arkadaşım güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlayınSil
  12. Ellerine sağlık canım, bende bu şekilde deneyeceğim. Sanki kokususu burnumda :) Bu arada turp salatası çok değişik hiç duymamıştım. Sevgiler

    YanıtlayınSil
  13. bengücüm sende balık severlerdensen bu tarifi mutlaka dene derim çok lezztli oluyor (turpta bu şekilde mükemmel oluyor)

    YanıtlayınSil
  14. somonu severim ellerine sağlık cnm

    YanıtlayınSil