22 Ocak 2010 Cuma

yalancı su böreği


benim gibi hamur açmayı bilmeyenler için odukça pratik bir tarif tarifi oktay ustadan almıştım tabi gerçek su böreği gibi olmuyor ama yinede güzel

malzemeler
4 tane yufka
200 gr peynir yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tere yağ
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

yapılışı
tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alın tere yağ eriyene kadar ısıtın.yufkaları elinizle dörde bölün yarım tencere suyu kaynatın kaynamakta olan suya yufkalarınızı teker teker atın her yufkayı 10-15 saniye haşlayın ve haşladığınız yufkaları ters çevrilmiş bir süzgecin üzerine koyarak sularını süzün altı yağlanmış tepsiye yufkaları çok düzeltmeden serin 4'der parçaya ayırdığınız yufkaların iki tanesini bu şekilde serin her katta aralarını yağlayın.maydanozunuzu ince,ince doğrayın ve peynirle karıştırın peynirinizide her yere eşit bir şekilde serpin ve kalan iki yufkayıda yine aralarını yağlayarak serin en üstünede yumurta ve yoğurdu sürün ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin

4 yorum:

  1. eline sağlık canım.bende hamur açma özürlü olduğum için sıkça yaparım bu böreği.afiyet olsun

    YanıtlayınSil
  2. Çok severim.
    Harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. Merhaba..Ellerinize sağlık..Harika görnyor.sEVGİLER.

    YanıtlayınSil
  4. mrb paşa kızı ziyaretin için teşekkür ederim

    ayşecim sanada sevgiler

    YanıtlayınSil