19 Ocak 2010 Salı

tuzda balık




tuzda balık çok hafif ve farklı bir tat balık severlerin bunu beyeneceğini umuyırum ben ilk defa denedem ve gayette iyi sonuç aldım gerçi balığı tuzun içinden çıkartmak biraz zor oldu çünkü tuz kaya gibi oluyor ama bu zahmete değiyor tabi

malzemeler
2 tane ortaboy alabalık
1 kg kaya tuz
3 tane yumurta akı
1 çay bardağı su
1 yeme çorba kaşığı tereyağ

yapılış
balıklarınızı temizleyip (pullarınıda)güzelse yıkayın ve suyunu süzmesi için bir süzgeçe koyun.Geniş bir kasenin içine kaya tuzu,yumurta akı ve suyu hamur yoğurur gibi yoğurun tuzu hafif hamur kıvamına getirin.tepsinizin altına aleminyum folyo serin yoksa tuz tepsinin dibine yapışır ve yıkaması zor olur.hazırladığınız tuzu ince bir tabaka halinde balıkların boyuna ve enine yetecek kadar serin.Suyu süzülmüş balıklarınızı bu tuzun üzerine yerleştirin ama aralarında az bi mesafe bırakın,tereyağını balıkların üzerine ve içine sürün arzu ederseniz balığın karnına domates biber maydonoz vs.koyabilirsiniz balığın karnını içtarafı açık kalmayacak şekilde kapatın ve kalan tuzuda balıklar görünmeyecek şekilde üzerlerini kapatın ve fırına koyun tuzun uzeri sararıncaya kadar pişirin
pişen balıkları servis tabağına alın ve farklı bir sunum şekli ile sunmak isterseniz benim yaptığım gibi üzerine biraz kolonya döküp çakmağı çakın üzerinde alevler ve yanında harika bir roka salatası ve finalde fırında sıcacık tahin helvasıya (yakında tahin helvasınında tarifini vereceğim)şahane bir akşam yemeği.Şimdiden afiyet olsun (resimde alevler tam görünmedi )

1 yorum:

  1. Tuzda balığı hiç denemedim. Hep zor gibi gelirdi bana. Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlayınSil