Evet geçen postta 3 bal kabağı tarifim var demiştim Şimdi sıra ikincisine geldi
Asideh bizim yöresel ve çooook eski bir yemeğimizdir Babacığım çok ama çok severdi taaa çocukluğundaki bir tat Asideh....
Ama bir çok yemek gibi buda unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizden bende tekrar hatırlatmak istedim geçelim asideh'in tarifine
Malzemeler
500 gr bal kabağı
1,5 su bardağı şeker
3 dolu yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşğı tereyağı
Yapılışı
Bal kabağı tatlısı yapar gibi kabağı dilimleyip üzerine şeker ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz
Kabaklar piştiğinde üzerine pirinç ve 2 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp tereyağı ilave ederek ara ara kaşıkla kabakları ezerek karıştırıyoruz,eğer suyu biterse ara ara su ilave ediyoruz pirinçler iyice piştiğinde (hata lapa haline geldiğinde) ocağın altını kapatıyoruz .
Yemeğimiz piştiğinde muhallebi kıvamında olmalı
Damak tadına göre şeker ilavesi yapılabilir
hiç denemedim.yemedimde ama merak ettim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİlk kez duyuyorum çok leziz görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTam mevsimi hic yemedim ama denemek istiyorum
YanıtlaSil